Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- Ευχαριστήριο στη Δημοτική Αρχή Πέλλας



Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αναδεικνύεται καθημερινά και ποικιλοτρόπως με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν να παρέμβουν εκεί όπου υπάρχουν δυσκολίες και κοινωνικά προβλήματα. 
Σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, αυτό δεν είναι αυτονόητο... 
Η νέα Δημοτική Αρχή Πέλλας, από την αρχή της θητείας της απέδειξε ότι αφουγκράζεται τους πολίτες ως προς τη διαχείριση θεμάτων της καθημερινότητάς,  που μπορεί κάποιες φορές να αγγίξουν τα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού.
Είναι δε πολύ σημαντικό όταν αυτό αναγνωρίζεται από τους συνδημότες μας, όπως συνέβη με την πρωτοβουλία που αναλάβαμε και περιγράφεται στο παρακάτω ευχαριστήριο από δύο γονείς. 
Το κείμενο δημοσιεύεται αυτούσιο μετά τη συναίνεσή τους:
"Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η συμπερίληψη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην εκπαίδευση θα πρέπει να είναι αυτονόητη και επιτακτική. Η εκπαίδευση έχει αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα σε πολλές σημαντικές διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες αναγνωρίζουν την εκπαίδευση ως νόμιμο δικαίωμα και ίση ευκαιρία για ΚΑΘΕ παιδί.
Αυτό το νόμιμο δικαίωμα στήριξαν ο Δήμαρχος Πέλλας, ο Αντιδήμαρχος Πέλλας και το Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνοντας ενσυναίσθηση στο οικογενειακό μας πρόβλημα και σεβόμενοι το δικαίωμα του παιδιού μας για ίση συμμετοχή στην εκπαίδευση, κάτι που δείχνει και το επίπεδο ανθρωπιάς που τους χαρακτηρίζει.
Ευχαριστούμε θερμά τους προαναφερθέντες που χορήγησαν τη σχολική νοσηλεύτρια για την απρόσκοπτη φοίτηση της Άννας με Σακχαρώδη Διαβήτη στον παιδικό σταθμό και ευχόμαστε να αγωνίζονται πάντα για μια ενταξιακή πολιτική όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Οι γονείς, Εμμανουήλ Σπανός και Παπαδοπούλου Ανθία"

Από το Γραφείο Τύπου


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ειλικρινά μένω έκπληκτος από την ανάρτηση του δήμου Πέλλας αλλά και την επιστολή των γονέων που πραγματικά βιώνουν ένα Γολγοθά. Το υπουργείο Παιδείας όμως και γενικά η Πολιτεία μεριμνά για όλα αυτά τα παιδιά καί διαθέτει σε όλα τον απαραίτητο σχολικό νοσηλευτή εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα επειδή η συγκεκριμένη ειδικότητα είναι πολύ σημαντική γιατί καλούνται να αντιμετωπίσουν πλειάδα νοσημάτων, πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι. Άρα για ποιο λόγο όλες αυτές οι ευχαριστίες όταν η τοποθέτηση του εξειδικευμένου ανθρώπου της υγείας είναι υποχρέωση και όχι ρουσφέτι. Εκτός αν και πάλι έχουμε φαινόμενα παραπολιτικης και τακτοποίησης ημετερων (συγγενικών προσώπων αποτυγχανοντων υποψηφίων). Ελπίζω πώς όχι γιατί αξιότιμοι γονείς το παιδάκι σας έχει το δικαίωμα σε όλα δίχως να χρωστάτε χάρη πουθενά και σε κανένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ!! ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.