Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελον Μασκ για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας: Σχεδόν διπλάσιοι θάνατοι από γεννήσεις



Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ σχολίασε πρόσφατα την κατάσταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας μέσω ανάρτησής του, αναφέροντας ότι «σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν στην Ελλάδα». Το σχόλιο αυτό αποτελεί απάντηση σε ανάρτηση χρήστη του κοινωνικού δικτύου Χ (πρώην Twitter), ο οποίος επικαλείται δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο πληθυσμός της Ελλάδας ενδέχεται να μειωθεί έως και κατά 25% μέχρι το 2070, ποσοστό που είναι σχεδόν έξι φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος ανέρχεται στο 4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ανάρτηση, το 2022 η Ελλάδα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες των τελευταίων σχεδόν 100 ετών, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000. Η οικονομική αστάθεια, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας τη δημογραφική κρίση. Το ποσοστό γονιμότητας στη χώρα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, γεγονός που εντείνει τη γήρανση του πληθυσμού.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το σχόλιο του Μασκ αναφέρεται σε αμφιλεγόμενο δημοσίευμα που συνδέει το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και τις θεωρίες περί πληθυσμιακής μείωσης από την παγκόσμια ελίτ.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ αναφέρεται στην Ελλάδα σε σχέση με την υπογεννητικότητα. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε αναδημοσιεύσει ανάρτηση που προειδοποιούσε για «πληθυσμιακή κατάρρευση» της χώρας, συνδέοντας την με αύξηση ξαφνικών θανάτων και πτώση της γονιμότητας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Τον Ελληνικό λαό τον καθάρισαν ,αλλά αφού είμαστε πρόβατα καλά μας κάνουν ,στην σφαγή Έλληνα κάτσε να σε κάνουν ότι θέλουν αντιδρας,έτσι και αλλιώς τον πληθυσμό της Ελλάδας τον έχουν έτοιμο μέσα στις δομές,εσύ κοιμησου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.