Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ημέρα Μνήμης και Γιορτής η σημερινή για τα Γιαννιτσά- Εορτάστηκε η 112η Επέτειος Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό



Ημέρα Μνήμης και Γιορτής η σημερινή για την πόλη των Γιαννιτσών!!!

Με περηφάνια και κάθε επισημότητα εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, από το Δήμο Πέλλας η 112η επέτειος απελευθέρωσης των Γιαννιτσών από τον οθωμανικό ζυγό

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο άρχισε από την Παρασκευή με καταθέσεις στεφάνων από μαθητές σχολείων σε μνημεία της πόλης.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε ιερή δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος Δέβρελης. Στο ιστορικό της Ημέρας αναφέρθηκε με ομιλία της η εκπαιδευτικός Ζωή Αμπράζη και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Γιαννιτσών (Μαύρο Άγαλμα).

Ακολούθησε με λαμπρότητα η καθιερωμένη παρέλαση στον πεζόδρομο της πόλης παρουσία τοπικών αρχών, πλήθους πολιτών, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής μπάντας και με την συμμετοχή σχολείων από όλες τις Κοινότητες του Δήμου Πέλλας, τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων και τμήματος του στρατού.

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων, ο Βοηθός του Μητροπολίτη, Επίσκοπος κ. Στέφανος Δέβρελης, ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο Υφ.Α.Α.Τ. Διονύσης Σταμενίτης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λάκης Βασιλειάδης, Γιώργος Καρασμάνης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιαννιτσών, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Δ. Μπ.
elg24   




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Η μάχη των Γιαννιτσών ήταν προεόρτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.Ο ελληνικός στρατός με αρχιστράτηγο το βασιλέα Κωνσταντίνο απελευθέρωσαν τη Γιαννιτσά και όλοι τη Μακεδονία ,από θεσσαλονίκη ως τα σύνορα και από,Γιάννενα έως την Αλεξανδρούπολη .Στον πόλεμο αυτό έλαβε μέρος ο ήρωας Αντώνης Κουτίφαρης που σκοτώθηκε στη μάχη Κιλκίς Λαχανά ,το 1 913. Τιμή σε όλους όσους πολέμησαν για την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών.!,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.