Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη 60 ατόμων από τον Λαγκαδά στο Μνημείο Θυσίας «Καπετάν Άγρα – Αντώνη Μίγκα» στην Καρυδιά



Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 εξήντα άτομα από τον Λαγκαδά, με ένα λεωφορείο, επισκεύθηκαν το Μνημείο Θυσίας «Καπετάν Άγρα – Αντώνη Μίγκα» και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς «Καπετάν Άγρα, Αντώνη Μίγκα και γηγενών Μακεδονομάχων».
     Στο μνημείο προσκύνησαν τα λείψανα των δύο ηρώων, τέλεσαν τρισάγιο εις μνήμην των δύο μαρτύρων και όλων των Μακεδονομάχων, μοίρασαν κόλλυβα και κεράσματα και κατέθεσαν στεφάνι στο ομοίωμα του δένδρου της καρυδιάς, το οποίο υπάρχει ακριβώς στο μέρος όπου τους κρέμασαν οι Βούλγαροι κομιτατζήδες. 
     Στην συνέχεια επισκεύθηκαν το μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς, όπου φυλάσσεται μεγάλο κομμάτι  του αυθεντικού κορμού  της καρυδιάς στην οποία μαρτύρησαν τα δύο παλληκάρια. 
     Αναχώρησαν ενημερωμένοι από την λεπτομερή και ουσιαστική ξενάγηση, στο μνημείο και το μουσείο, με προεκτάσεις στον σύγχρονο Μακεδονικό Αγώνα, και ενθουσιασμένοι από την υπέροχη φύση του χωριού της Καρυδιάς, υποσχόμενοι να ξαναέλθουν πολλοί περισσότεροι.
     Το τρισάγιο τέλεσε ο πατήρ Παντελεήμων από τον Λαγκαδά, που συνόδευε τους επισκέπτες, και την ξενάγηση έκανε ο Δημήτριος Γιουματζίδης, πρόεδρος του συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης Αλμωπίας.
 
                      Ο Πρόεδρος                                 Η Γραμματέας
            Δημήτριος Γιουματζίδης                         Μαρία Στόικου






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μακάρι και οι μαθητές του νομού να επισκέπτονταν τα μνημεία της περιοχής μας.Να γνωρίζουν την ιστορία των προγόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και την προηγουμενη χρονια το ιδιο σχολιο εκανες!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.