Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οχτώ χαρακτηριστικά των έξυπνων αλλά φυγόπονων ανθρώπων



Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει: «Είναι έξυπνο παιδί αλλά δεν διαβάζει». Σήμερα θα μιλήσουμε για τα συγκεκριμένα παιδιά που έχουν μεγαλώσει. Είναι πια ενήλικες. Παραμένουν έξυπνοι άνθρωποι αλλά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν για να πετύχουν κάτι.

Υπάρχουν 8 συμπεριφορές που εμφανίζουν οι άνθρωποι που είναι έξυπνοι αλλά δεν τους αρέσει η προσπάθεια.

Προτιμούν την άνεση από τις προκλήσεις
Έχουν την εξυπνάδα να αντιμετωπίσουν σύνθετες προκλήσεις και προβλήματα αλλά επιλέγουν την άνεση τους, από το να καταβάλλουν προσπάθεια.
Είναι σαν να έχει κάποιος ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, αλλά το χρησιμοποιεί μόνο για να πηγαίνει στο μαγαζί της γειτονιάς. Οι δυνατότητες υπάρχουν, αλλά δεν ξοδεύονται.

Η αναβλητικότητα είναι το γνώρισμά τους
Η αναβλητικότητα δεν επηρεάζει μόνο τη δουλειά τους αλλά την ίδια τους τη ζωή. Έχουν τη διανοητική ικανότητα να υπερέχουν σε εργασίες, αλλά συνεχίζουν να τις αναβάλλουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Είναι εξαιρετικοί στην επιχειρηματολογία
Η τέχνη του επιχειρήματος αφορά στους έξυπνους. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά, όταν χρειαστεί η εργασία για να υλοποιηθούν τα σχέδια.
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια εργασία που χρειάζεται να διεκπεραιωθεί. Αντί να το αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο, θα βρουν λόγους για να το αποφύγουν.
«Θα είμαι πιο παραγωγικός το βράδυ», ή «Δουλεύω καλύτερα υπό πίεση», ή ακόμα και «Αυτή η εργασία δεν είναι αρκετά σημαντική για να την κάνω αυτή τη στιγμή».
Και φυσικά δεν συμβαίνει μόνο στην επαγγελματική ζωή. Η συμπεριφορά αυτή είναι και προσωπικό σενάριο. Για παράδειγμα: «Δεν χρειάζεται να πάω στο γυμναστήριο, αφού περπάτησα αρκετά σήμερα στο γραφείο» ή « Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην απολαμβάνεις το φαγητό, δίαιτα του χρόνου».

Είναι καταπληκτικοί στη σύλληψη αλλά όχι στην εκτέλεση
Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό των έξυπνων αλλά φυγόπονων. Είναι γεμάτοι από φανταστικές ιδέες και καινοτόμες λύσεις. Δώστε τους ένα πρόβλημα και θα βρουν μια δημιουργική και αποτελεσματική λύση σε χρόνο μηδέν.
Το πρόβλημα; Σπάνια υλοποιούν τις ιδέες.
Οι συναντήσεις  μαζί τους μπορεί να είναι απίστευτα παραγωγικές, αλλά όταν έρχεται η ώρα της εκτέλεσης, το κίνητρό τους κάπως ξεφουσκώνει. Συχνά, αυτές οι λαμπρές ιδέες «μπαίνουν στο ράφι» ενώ ήδη ασχολούνται με την επόμενη συναρπαστική ιδέα.

Φοβούνται την αποτυχία
Είναι δύσκολο να το δεχτούμε αλλά η αποτυχία είναι μέρος της ζωής. Για κάποιους από εμάς, ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να είναι τόσο συντριπτικός που μας ακινητοποιεί.
Τα κοφτερά μυαλά των φυγόπονων μπορεί να οραματιστούν κάθε πιθανό αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων των χειρότερων σεναρίων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν παραλυτικό φόβο αποτυχίας, που τους εμποδίζει να πάρουν τα απαραίτητα ρίσκα.
Το θέμα είναι ότι η επιτυχία σπάνια έρχεται χωρίς μερικά παραπατήματα στην πορεία. Σημασία έχει να μαθαίνει κάποιος από τα λάθη του και να προχωράει μπροστά. Εξάλλου, κάθε αποτυχία είναι ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Καλό είναι να μην αφήνουμε τον φόβο να μας εμποδίζει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας.

Παλεύουν με τη συνέπεια
Η συνέπεια είναι το κλειδί της επιτυχίας σε κάθε τομέα. Αλλά η διατήρηση μιας σταθερής προσπάθειας, ειδικά όταν τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα, μπορεί να είναι πρόβλημα.
Όπως όταν αρχίζουμε μια ξένη γλώσσα. Στην αρχή είμαστε γεμάτοι ενθουσιασμό, αλλά όταν αρχίζει η πραγματική δουλειά, μπορεί να εγκαταλείψουμε.
Ωστόσο, η επιτυχία δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι το αποτέλεσμα σταθερών προσπαθειών και αδιάκοπης επιμονής.Τα μικρά βήματα που γίνονται με συνέπεια μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές, με την πάροδο του χρόνου.

Αποφεύγουν την ευθύνη
Το να αναλαμβάνεις την ευθύνη σημαίνει να αναλαμβάνεις δράση, να παίρνεις αποφάσεις και να αναλαμβάνεις την ευθύνη για τα αποτελέσματα, είτε αυτά είναι καλά είτε κακά. Είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.
Οι φυγόπονοι συχνά αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη, επιλέγοντας αντ’ αυτού να μείνουν στο παρασκήνιο, όπου είναι ασφαλές και ήσυχο.

Προδίδουν τον εαυτό τους
Ξέρουν ότι είναι έξυπνοι. Έχουν επίγνωση των δυνατοτήτων τους. Παρόλα αυτά, υποτιμούν τον εαυτό τους και συμβιβάζονται με λιγότερα. Αυτή η υποτίμηση δεν έχει τις ρίζες της στη μετριοφροσύνη. Είναι προϊόν απροθυμίας να καταβάλουν την προσπάθεια που απαιτείται για να ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό τους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.