Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βράβευση δοτών μυελού των οστών στην Αθήνα - Ήταν εκεί και ο Γιαννιτσιώτης δότης Γιώργος Χρυσοστομάκης (φωτο-βίντεο)



Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κολέγιο Αθηνών στο Ψυχικό, όπου βραβεύθηκαν δότες μυελού των οστών που έχουν χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους τους.
Βραβευτήκαν περίπου 30 δότες που με την προσφορά τους αυτή, έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, κάθε ηλικίας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.
Αναμεσά τους και ο Γιαννιτσιώτης εκπαιδευτικός Γιώργος Χρυσοστομάκης που κάποια στιγμή στη ζωή του αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την αναίμακτη και διόλου επίπονη διαδικασία, χάρη στην οποία σήμερα ένας συνάνθρωπός μας εξασφάλισε την επιβίωση του. Την Δευτέρα, επτά χρόνια μετά, η «Φλόγα», το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» και το Choose Life τον βράβευσαν σε μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση.
Στην εκδήλωση όλοι οι δότες που παραβρέθηκαν, παρέλαβαν τις πλακέτες τους, από τα παιδιά της Φλόγας. Οι πλακέτες έχουν πάνω γραμμένα ονόματα παιδιών της Φλόγας.
Σε όλη την εκδήλωση κυριάρχησε ο βαρυσήμαντος ρόλος του ΚΕΔΜΟΠ του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς ήταν το πρώτο Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Κι αυτό οφείλεται στον καθηγητή και διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών και της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη.
Με αυτόν ένωσαν τις δυνάμεις τους η «ΦΛΟΓΑ» με πρόεδρο τη Μαρία Τρυφωνίδη και την πρόεδρο του Φιλανθρωπικού το CHOOSE LIFE Μάρη Ευγενίδου – Λόη και δίνουν καθημερινά μάχη να αυξήσουν τους υποψήφιους εθελοντές δότες διότι έτσι αυξάνονται οι ελπίδες επιβίωσης για τους ασθενείς με λευχαιμία.

"Ας μην περιμένουμε να κτυπήσει τη δική μας πόρτα η ανάγκη..."
«Ας μην περιμένουμε να κτυπήσει τη δική μας πόρτα η ανάγκη. Δώστε δείγμα, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί και εσύ να έχεις την ευκαιρία να γευτείς τις χαρές αυτής της προσφοράς».
Συγκλόνισε με τη βιωματική της κατάθεση η πατρινή λήπτρια μοσχεύματος Χριστίνα Καρακωνσταντή που νόσησε από λευχαιμία σε ηλικία 45 ετών. Κέρδισε τη ζωή της και σήμερα είναι εθελόντρια του ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» και παλεύει για τις ζωές των άλλων.
Δ. Μπ.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μπράβο σε έναν από τους καλύτερους δάσκαλους τις περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.