Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κομματική Οργάνωση ΚΚΕ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ιστορικός περίπατος με θέμα η ''Έδεσσα στα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής''



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ιστορικός περίπατος με θέμα η "Έδεσσα στα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής" που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Έδεσσας του ΚΚΕ, μπροστά στα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. 

Η αφετηρία έγινε στους καταρράκτες και πέρασε στη πόλη από μέρη με ιστορική σημασία. Ενδεικτικά το παλιό φρουραρχείο (Νομαρχία), το Περικαλές ( άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ). Κατέληξε στη παλιά συνοικία στο Βαρόσι στο μέρος που είχαν πυρπολήσει οι Γερμανοί πριν 80 χρόνια ως αντίποινα της δράσεις ομάδων του ΕΑΜ.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μοιραζόταν ηλεκτρονικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την Έδεσσα απ' τη περίοδο του μεσοπολέμου μέχρι και την εκκένωση της πόλης απ' τους Γερμανούς σαν σήμερα το 1944.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.