Σε πολύ καλές καιρικές συνθήκες και με τη συμμετοχή περίπου 1.700 δρομέων από 67 χώρες από όλο τον κόσμο (χαρακτηριστική η συμμετοχή αθλητών από το Πουέρτο Ρίκο) πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7.30 το πρωί στην Πέλλα, η εκκίνηση του 19ου Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» που έδωσε ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης. Για τα τροχήλατα αγωνιστικά αμαξίδια των Α.μΕ.Α. την εκκίνηση έδωσε ο Υφ.Α.Α.Τ. Διονύσης Σταμενίτης.
Η διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από όλους άψογη και σε αυτό συνέβαλαν εργαζόμενοι και υπηρεσίες του Δήμου Πέλλας, φορείς και -φυσικά- ομάδες εθελοντών που φρόντισαν αυτές τις ημέρες να είναι όλα στην εντέλεια.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τη Βόρεια Ελλάδα που ενώνει, με απόσταση 42.195 μέτρων, την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα πολλαπλά του μηνύματα αγάπης και ειρήνης σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Μετά την εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, ακολούθησε ο συμβολικός αγώνας 1.000 μ. που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας για μαθητές σχολείων και τους γονείς τους. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Γυριχίδη, ενώ παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Πέλλας Χρήστος Πασχάλογλου, Πολιτισμού Ευφροσύνη Μερεμητσάκη, Παιδείας Εύη Θεοδωρίδου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέλλας Δημήτρης Μαρκόπουλος. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής.
Ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, με δήλωσή του επισήμανε τα εξής: "Με βάση τις θεμελιώδεις και ανεκτίμητες κλασικές αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και με το ιδιαίτερο βάρος της ιστορίας του τόπου μας, ο Δήμος Πέλλας συμμετέχει ενεργά στον 19ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" και στηρίζει εμπράκτως τον θεσμό. Ο καταξιωμένος Διεθνής Μαραθώνιος που ξεκινάει από την Πέλλα, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, διασχίζοντας μέσα σε 42 χιλιόμετρα πάνω από 2500 χρόνια ιστορίας της Μακεδονίας και του ελληνισμού". Στον χαιρετισμό του πριν την εκκίνηση του Μαραθωνίου ο κ. Φουντουκίδης επισήμανε ακόμη: "Σήμερα τρέχουμε από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Πέλλα μέχρι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης, της συναδέλφωσης των λαών μέσα σ’ ένα παγκόσμιο πολιτισμένο περιβάλλον και με βάση τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος."
Τέλος, ο Δήμαρχος Πέλλας αφού ευχαρίστησε φορείς, συνεργάτες, εργαζόμενους και υπηρεσίες για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Δήμου και την εκκίνηση του Μαραθωνίου, αναφέρθηκε και στο μήνυμα του εθελοντισμού που στέλνει ο Δήμος Πέλλας υπογραμμίζοντας ότι "αθλητισμός δεν είναι μόνο υγεία, άθληση, αποτελέσματα, αλλά είναι συμμετοχή και προσφορά."
Δ. Μπ.
0 Σχόλια
Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.