Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια


«Αμεσα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή για τις συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία

Οπως τόνισε: «H Ελλάδα μεγαλώνει. Το έχουν πει κι άλλοι. Εμείς όμως είμαστε αυτοί που το κάνουμε πράξη. Προβαίνουμε έτσι σε μία θαλάσσια περιοχή συγκεκριμένα αυτή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου στην άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού μας δικαιώματος, σύμφωνα με άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Πρόσθεσε δε πως «ένα δικαίωμα το οποίο η χώρα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει μελλοντικά και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές και το οποίο έχουν ήδη ασκήσει οι γείτονές μας με σεβασμό στη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και την εφαρμογή της μέσης γραμμής εκεί που η απόσταση μεταξύ των ακτών είναι μικρότερη από τα 24 μίλια»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ; ΑΑΑ! ΣΥΓΓΝΩΜΗ ! ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, αυτή είναι μια πολύ καλή συμφωνία και θα την τιμήσουν.
      Όπως δήλωσε ο Δενδιας πέρσι το 2019.

      Διαγραφή
    2. Ποια αυτή η επαισχυντη συμφωνία που τελικά ήταν μια πολύ καλή συμφωνία και θα την τιμησουν όπως δήλωσε και ο Δενδιας το 2019;
      Προς το η λογοκρισία;
      Δυσκολεύεστε να τα ακούτε ή να ακούγονται;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.