Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συντοπίτης μας γιατρός σε επιστημονική ομάδα έρευνας που συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο της Ιταλίας για τον Κορωνοϊό! (φωτο)


Σε επιστημονική ομάδα που συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο της Ιταλίας για τον Κορωνοϊο συμμετέχει ο συντοπίτης μας γιατρός - Πνευμονολόγος, κ. Κων/νος Πορπόδης, ο οποίος κατάγεται από την Ακρολίμνη του δήμου Πέλλας (φωτο). 
Ο κ. Πορπόδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Πνευμονολογική Κλινική του Α.Π.Θ., υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ανοσολογίας και Αλλεργικών Παθήσεων του Αναπνευστικού. Είναι υπεύθυνος του μοναδικού ιατρείου στη Βόρεια Ελλάδα σοβαρού άσθματος, στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" και Ειδικός γραμματέας Εταιρίας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ).

Με αφορμή την έναρξη συνεργασίας μεταξύ των ερευνητικών εργαστηρίων της Πνευμονολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» (Ερευνητικό Εργαστήριο Ανοσολογίας και Αλλεργικών Παθήσεων του Αναπνευστικού) και του πανεπιστημίου της Ρώμης, την περασμένη Παρασκευή 21 Αυγούστου, το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η δρ. Ελένη Αναστασιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Πειραματικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Sapienza της Ιταλίας.
Παρουσία των επιστημονικά υπευθύνων του Εργαστηρίου της Πνευμονολογικής Κλινικής ΑΠΘ, κ. Κ. Πορπόδη και του κ. Σπ. Γουγούση, Επιμελητή Α της ΩΡΛ Κλινικής, η κ. Αναστασιάδου στη συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κ. Μαρία Γιογκατζή και στη συνέχεια με τον Διευθυντή της Κλινικής, Καθηγητή κ. Θ. Κοντακιώτη, παρέθεσε στοιχεία σχετικά με την έρευνα σε εξέλιξη που έχει αυτή τη στιγμή και η οποία θα αποτελέσει και το κύριο κομμάτι της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έρευνα αφορά πρωτίστως εντοπισμό χαρακτηριστικών σε γονιδίωμα ασθενών που έχουν μολυνθεί με τον ιό Sars-Cov-2 και την αναζήτηση βιοδεικτών που μπορούν να συμβάλλουν σε αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή. 
Να σημειωθεί ότι η κ. Ελένη Αναστασιάδου είναι Μοριακή Βιολόγος με εξειδίκευση στην Ιατρική Μικροβιολογια/Ιολογία και τετραετή μετεκπαίδευση στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess της Ιατρικής Σχολής Χάρβαρντ στη Βοστόνη. Ειδική πάνω σε non-coding RNAs: εφαρμογές ως βιοδείκτες και θεραπευτικές εφαρμογές σε καρκίνο.
Η συνεργασία μεταξύ των δύο ερευνητικών κέντρων στη Ρώμη και τη Θεσσαλονίκη στην έναρξή της πρόκειται να αναδείξει ένα σημαντικό ερευνητικό κομμάτι που αφορά ειδικά την πανδημία COVID 19 σε επίπεδο εξειδικευμένης έρευνας και θα διευρυνθεί σύντομα με τη συμμετοχή και άλλων ερευνητικών κέντρων.

Η Η.Ε. karatzova.com εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της στον συντοπίτη μας κ. Πορπόδη και σε όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας των δύο ερευνητικών κέντρων, με την ευχή να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στην σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Νίκος Κωνσταντινίδης24 Αυγούστου 2020 στις 1:42 μ.μ.

    Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε! Σημαντική η προσπάθειά σας για τη χώρα μας. Καλά αποτελέσματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ρωτηστε τον λοιπόν , εσεις οι έξυπνοι οπαδοί των σεναριων διεθνους συνωμοσίαε και λοιποι αμφισβητίες, εάν υπάρχει Κορονωιός! όλοι αυτοί οι επιστήμονες είναι χαζοι, αγράμματοι, και βγαινουν καποιοι έξυπνοι, αναλφαβητοι ακροδεξιοι, που ξέρουν ιατρικοί, βιολογία, να μη μιλήσουμε για ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΚ@Τ@ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ Η΄ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
      ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΔΕΣ. ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
      ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.....ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.
      ΒΑΛΕ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ.
      ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΙΣΑ ΙΣΑ ΚΑΤΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
      ΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΩΣ ΕΣΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το κόλλημα με τους ακροδεξιούς και ότι είσαι γραμματιζουμενος εσύ και ξέρεις από ιστορία να το κοιτάξεις επείγοντος γιατί η πολλή αριστερά σε έχει πειράξει

      Διαγραφή
    3. Αυτοί που διαβάζουν μακελειό και ελεύθερη ώρα και στόχο τι ειναι; Διαβάστε αυτές τις 3 εφημερίδες και βγάλτε συμπεράσματα μια απλή περιήγηση στο ίντερνετ μην τρέχετε στα περίπτερα και σας βγει το όνομα

      Διαγραφή
  4. εσύ των 3.30 εκτός από οργανικά αναλφάβητος είσαι και λειτουργικά αναλφάβητος ! ξαναδιάβασε να καταλάβεις! όσο για εσένα των 4.26 τσιμπησες σαν ακροδεξιός ! κλαίει και γελάει μαζί σου το αλφάβητο ! Θα σου συνιστούσα να παρακολουθήσεις μερικά μαθήματα νοηματικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ο στόκος παραμένι στόκος ότι προσπάθειες κάνει κάποιος.

      Διαγραφή
    2. 11.37 αστο καταλαβαίνω ότι έχεις το αλάθητο εσύ ο ψευτοαριστερος και είσαι παντογνώστης Φυσικά οπως ολοι σας όσο για τα μαθήματα που προτείνεις μάλλον τα παρακολουθείς εντατικά και τα ξέρεις καλα καλο είναι άντε και σε ανώτερα

      Διαγραφή
  5. ΠΡΟΣ 1Ο.56 ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΩΣ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟΥΣ ΝΟΗΤΙΚΑ , ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ; ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ; ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΑΖΕΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ. ΣΑΣ ΑΡΚΟΥΝ ΦΥΛΑΡΧΟΙ ΌΠΩΣ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.