Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μέσω… Αθηνών η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών


Μια είδηση που κυκλοφόρησε χθες μέσα από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες των Αθηνών και αφορούσε κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών,  αναστάτωσε, παραπληροφόρησε και εν τέλει «έσπειρε» τον πανικό στην περιοχή μας, εγείροντας παράλληλα και ερωτηματικά για τον τρόπο που κάποιοι αντιλαμβάνονται την ενημέρωση στην περιφέρεια.
Αρχικά δημοσιεύθηκε (protothema.gr) ότι μια εργαζόμενη η οποία είχε επιστρέψει από καλοκαιρινή άδεια στις 13 Αυγούστου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε  σε αθηναϊκό σάϊτ η ΠΟΕΔΗΝ (δεν είδαμε κάποια επίσημη ανακοίνωσή της)  το δείγμα της εργαζόμενης χάθηκε καθώς τα δείγματα αποστέλλονται είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Κοζάνη προς ανάλυση, αφού το νοσοκομείο στα Γιαννιτσά δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή για τον νέο κορωνοϊό. Η εργαζόμενη έδωσε και δεύτερο δείγμα μετά την απώλεια του πρώτου και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.»
Όμως, τελικά αποδείχθηκε, ότι τα τεστ της εργαζόμενης και των επαφών της που έγιναν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που ακολούθησε, ήταν όλα αρνητικά στον κορωνοϊό, όπως πληροφορηθήκαμε χθες επισήμως από το Νοσοκομείο.
Στη συνέχεια ακολούθησε μια ανάρτηση στο fb του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιαννιτσών η οποία προωθήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (το βράδυ). Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του Σωματείου έκρινε ότι πρώτα πρέπει να ενημερωθεί η ΠΟΕΔΗΝ και τα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών και στη συνέχεια οι πολίτες της Πέλλας μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Και αυτό προκύπτει (και) από την  καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ που συμπεριλαμβάνεται στη  χθεσινή ανάρτηση του Σωματείου: «το νοσοκομείο στα Γιαννιτσά δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή για τον νέο κορωνοϊό» (Αλήθεια τώρα ανακαλύφθηκε η έλλειψη αυτή; Έξι μήνες μετά από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας;).
Επίσης, προηγήθηκαν χθεσινές δηλώσεις του κ. Φωστηρόπουλου σε άλλο σάϊτ των Αθηνών (ethnos.gr) για το ίδιο θέμα κάνοντας λόγο για «αλαλούμ απίστευτο που οφείλεται στο ότι υπάρχει τεράστια χρονοκαθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ».
Τα ίδια περίπου αναφέρονται στην ανάρτηση του Σωματείου για την οποία όμως φαίνεται ότι υπάρχουν… «ενστάσεις» από εργαζόμενους όπως αυτή της Foteini Chelvatzoglou σε ανάρτησή της στο fb (την παραθέτουμε αυτούσια):
«Αυτο αγαπητοί συνάδελφοι είναι το δελτίο τύπου του σωματείου μας, στο οποίο τα οποία σχόλια μου στην ιστοσελίδα του για την ανακρίβεια της τύχης των δειγμάτων, τον ψευδή ισχυρισμό για την ελλιπή ενημέρωση του προσωπικού και τις λάθος ημερομηνίες που αναφέρονται...σβήνονται διαρκώς.  συντομα θα υπάρξει κ επίσημη τοποθέτηση ωστόσο ως τότε θέλω να κοιτώ τους συναδέλφους μου στα μάτια και θέλω να κρίνουν από μόνοι τους που είναι η αλήθεια και που το ψέμα προς όφελος της κερδοσκοπίας ορισμενων...σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη».
«Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΝΛ θα διαφωτίσει το σωματείο γιατί μάλλον δε τα γνωρίζει από πρώτο χέρι τα πράγματα παρά μόνο αναζητά τη δόξα σε ψέματα και σκευωριες».
Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε από τον ΕΟΔΥ ορθή, έγκυρη, έγκαιρη και –προπάντων-  ψύχραιμη επίσημη ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών με αφορμή το περιστατικό με την εργαζόμενη αλλά και τα μαζικά τεστ που ακολούθησαν, όλα αρνητικά, στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον της.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.