Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόεδρος Γουμένισσας Ασ. Τάτσης: Άστοχα τα δημοσιεύματα για κρούσματα κορωνοϊού σε Ρομά στην Γουμένισσα


Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν στην εξάπλωση της νόσου Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή, παρατηρήσαμε ότι αρκετά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (πχ protothema.gr, protagon.gr, healthreport.gr, flash.gr, logospellas.gr κ.α.), αναφέρουν στην ειδησεογραφία τους ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ταυτοποιήθηκαν στη Γουμένισσα ανήκουν σε πληθυσμό Ρομά.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, κρίνουμε αναγκαίο και σκόπιμο να τονίσουμε ότι η αναφορά στους Ρομά είναι άστοχη, καθώς πρόκειται για γηγενή πληθυσμό που κατοικεί εδώ και αιώνες στη συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, καταδικάζουμε γενικότερα οποιαδήποτε στοχοποίηση συγκεκριμένων φυλετικών ομάδων ή άλλων ομάδων συμπολιτών μας, διότι η στοχοποίηση αυτή αφενός δεν προσφέρει λύση στο μείζον και υπαρκτό πρόβλημα, αφετέρου δύναται να αναζωπυρώσει ρατσιστικά και ξενοφοβικά συναισθήματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
 ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ                                                              
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.