Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές από τα δεκάδες κρούσματα στο εργοστάσιο των Γιαννιτσών- Έρχονται νέα μέτρα


Σε ιδιαίτερη κινητικότητα βρίσκονται σήμερα Τετάρτη, για δεύτερη μέρα, οι υγειονομικές αρχές μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε εγκαταστάσεις εργοστασίου κονσερβοποιίας, από τα οποία χθες ανακοινώθηκαν τα 11 (όλα από την Γουμένισσα και την Γρίβα).
Στο εργοστάσιο εργάζονται πάνω από 600 εποχικοί εργαζόμενοι και όταν εντοπίστηκαν οι πρώτες μολύνσεις από κορονοϊό στο εργοστάσιο βρίσκονταν 150 εργάτες. Καθώς στην πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι εποχικοί, μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. 

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση της μονάδας αποφάσισε χθες την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου, προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία, την ίδια στιγμή που τα τεστ στους εργαζόμενους συνεχίζονται, με στόχο να εντοπιστούν οι μολυσμένοι στο σύνολό τους και να αποτυπωθεί με ακρίβεια το εύρος της εστίας που δημιουργήθηκε.
Από το χθες (Τρίτη) το πρωί βρίσκεται στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συγγενείς και στις επαφές των κρουσμάτων. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να μην συνεχιστεί στην ίδια ένταση η αλυσίδα μετάδοσης.
Ο εντοπισμός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλη την περιοχή, καθώς στη μονάδα, που ενδέχεται πλέον να αποτελεί εστία υπερμετάδοσης, εργαζόντουσαν πάνω από 600 άτομα από την Πέλλα και τους γειτονικούς νομούς.
Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της Γουμένισσας, των Γιαννιτσών, της Ημαθίας και της Πιερίας.

Οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Πέλλας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν ενημερώσεις για τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, προσωπικού, μαθητών, σε εργοστάσια, στα σχολεία και σε άλλους χώρους που υπάρχει “συνωστισμός”.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Όχι "μαντρωμα" αλλά ξερονήσια θέλουμε τελικά όλοι οι κάτοικοι της Πέλλας. Όταν σας τα λεγα στην κοσμαρα σας όπως λέτε κι εσείς τα μαγκάκια. Τωρα σπίτι με ανεργία και φτώχεια. Τα Γιαννιτσά είναι η πλέον μολυσματική πόλη σε ποσοστό ανά κάτοικο και αναζητείτε τους υπαίτιους. Μπορεί ο Χαρδαλιάς να είναι ακατάλληλος στην διαχείριση αλλά δεν φταίει αυτός για την διασπορά στην κοινότητα. Οι κατά τόπους αυτοδιοικητικες Αρχές (Δήμος,Περιφέρεια,Τμήμα Υγείας &Πρόνοιας) ανύπαρκτες. Έλεγχοι μηδέν, απολυμανσεις μηδεν (χ2), προστασία δημόσιας υγείας μηδέν (χ3) λόγια πολλά και παραφιλολογία. Κατοχή ζήσαν οι πρόγονοι μας θα ζήσουμε δυστυχώς κι εμείς. Όσο για τα δύο εργοστάσια κονσερβοποιίας που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές μας υπό την ανοχή κάποιων καλά θα κάνει να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπεεεε,εχεις δικιο.... μπεεεεε,θα πεθανουμε ολοι.....ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, κλειδωσου στο σπιτι σου με φαγητο και νερο για ενα χρονο.....και παρε και κανα οπλο και μπολικες σφαιρες γιατι μπορει να ερθουν τα ζομπι.....ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      Διαγραφή
    2. Υοαρχει μια λεξη που λέγεται ντροπή και μάλλον δεν την γνωριζεις. Ντροπη για ολους αυτους που νόσησαν και νοσούν για οσους εχασαν δικους τους και για οσους παλευουν στα νοσοκομεια. Δυστυχώς από καποιους σαν εσενα, απαιδευτους, ξερολες, κομπλεξικους τραβανε και οι υπολοιποι

      Διαγραφή
    3. Τουλάχιστον εσύ δεν χρειάζεσαι όπλο θα τους σκοτώσεις με την ανάσα σου!

      Διαγραφή
    4. εσύ των 12.09 που φωνάζεις μπεεεε,...προφανως και είσαι στο επίπεδο προβάτου, δεν γνωρίζεις ανθρώπινη ομιλία 1 Σίγουρα σε κόβω αναλφαβητο, αγραμματο ξερόλα, ακροδεξιο αντιδραστικό! Εσύ και οι όμοιοι σου είσαστε για κατοίκον περιορισμό, με συρματόπλεγμα, δότι με ηλίθιους σαν κι εσας διασπείρεται ο ιός

      Διαγραφή
  2. Καλά θα μας κάνουν αφού δεν βάζουμε μυαλό και φερομαστε σαν παιδιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι πολύ ανοητοςεσυ12.09 ο κόσμος πεθαίνει και συ κάνε το πρόβατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Πέλλας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν ενημερώσεις;;; πλάκα μας κάνετε!! Υπάρχει τέτοιο τμήμα;; τώρα ενημερώσεις΄τώρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο δήμαρχος σταμκος τι έκανε?αλλά όταν ο Παυλίδης σε βγάζει δήμαρχο μούγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου στο Δήμο. Στις καφετέριες γίνεται χαμός, έχουν κάνει κατάληψη όλα τα πεζοδρόμια στην πλατεία με την ανοχή του Δήμου που είναι πάλι αδρανής , σαν να μην υπάρχει. Η πολιτική ευθύνη είναι τεράστια όταν μιλάμε για δημόσια υγεία. Ξυπνήστε τη δημοτική αρχή..αν ξυπνάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δήμαρχος πήγε στο ανοιχτό θέατρο για τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ-μεΑ και πολύ καλά έκανε...
    Μόνο μετά δεν έκανε μια βολτίτσα και στην αγορά της πόλης που στέναξε, στενάζει και θα στενάξει από αύριο οικονομικά, ούτε σε κάποιο σχολείο να δει τι γίνεται με τις απολυμάνσεις και την προετοιμασία που είναι σχέδια στα χαρτιά, ούτε σε καμμία οικογένεια με εργαζομένους στο εργοστάσιο για να πει τι μέτρα έλαβε...
    Κατά τα άλλα Δήμαρχος--- Δήμαρχος για κορδέλες και πανηγύρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως θα έπρεπε να γνωρίζεις 12:09 εγώ δεν απαντώ σε ηλίθιους. Να ξέρεις όμως οτι θα ζήσεις βελαζοντας ως μυρικαστικο που εισαι μέχρι Μεγαλη Πέμπτη γιατί τοτε σφάζουν τα αμνοερίφια για το Πάσχα. Σε όλους τους άλλους συναναγωστες με πολύ σεβασμό ΜΑΣΚΑ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΙΝΗΣΕΙΣ. Όσο για τις ευθύνες των αρμοδίων ας ασχοληθεί κάποιος επιτέλους γιατί αν περιμένουμε από τον Δήμο Πέλλας ζήτω που καηκαμε. Οι υποκριτές on camera φορούν μάσκα και στην προσωπική τους ζωή το παίζουν Λατσηδες και Λαιμοί. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και εμείς την σύνεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ό λαλίστατος τζούνιορ βουλευτής Λάκης πού είναι; Έπρεπε να πάει στον Χαρδαλιά και να κάνει δήλωση με οδηγίες πρός ναυτιλομενους και με φωτογραφία παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι γιδοπροβατα ειστε ρε νεοελληνες???? Οτι σας πασαρουν το καταπινετε αμασητο, κλειστητε μεσα στα σπιτια σας, αυτο θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις λαθος φιλε αυτο που κανεις εσυ θελουν να ερθει το χαος για να δεις μετα τι μετρα θα περασουν να δεις μετα τι νομοι θα βγουνε ολοι και ολα θα ελεγχονται. Για να φερουν δικτατορια πρεπει να βρουνε εδαφος και το εδαφος ειναι να μην υπακουει ο κοσμος να γινει ο καθε ενας επιστημονας και να λεει δεν υπαρχει κορονοιος. Αυτοι που λενε οτι δεν υπαρχει ας πανε σ´εναν που εχει διπλα να δω την μαγκια τους και το κριτηριο τους. Συμφωνω οτι μας θελουνε να ειμαστε προβατα απλα να μην το παιζουμε επιστημονες αλλα καιβδεν θα κανουμε οτι μας πουνε. Το προβλημα ηταν ο τουρισμος για να μη χασουν τα μεγαλα κεφιαλια μεγαλοξενοδοχοι αεροπορικες εταιριες καραβια και αλλα. Απο εκει εγιναν ολα πηγαν και οι ελληνες διακοπες μεσα στους τουριστες και οριστε. Αρα μονοι μας βγαλαμε τα ματακια μας και ιδου τα αποτελεσματα.

      Διαγραφή
  11. Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν στα Γιαννιτσά.Όταν θα τα ξανακλείσουν ,γιατί αυτό θα γίνει, θα είναι πολύ αργά. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην στείλω το παιδί μου στο σχολείο. Τα παιδιά δεν κρατούν αποστάσεις και δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί γι αυτό. Ας κάνουμε κάτι άμεσα ,γιατί η Κεραμέως θα βρει κρεβάτι σε νοσοκομείο ,τα παιδιά μας κι εμείς όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.