Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλόγων γονέων στην πλατεία Ευρωπού για την φοίτηση μαθητών προσφύγων



Την αντίδραση των γονέων των μαθητών στα Γυμνάσια Παιονίας στο Κιλκίς, προκάλεσε η απόφασης της κυβέρνησης για μεικτά τμήματα στη Α’ Γυμνασίου μαζί με προσφυγόπουλα από το camp στη Νέα Καβάλα.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, η αρχική απόφαση ήταν να σταλούν τα 46 προσφυγόπουλα -τα περισσότερα εκ των οποίων δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα- στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Αξιούπολης σε μεικτά τμήματα μαζί με τα 51 παιδιά της Αξιούπολης και των γύρω οικισμών.

Η απόφαση αυτή οδήγησε στην κατάληψη του σχολείου και ακολούθησε η πρόταση να γίνει ισοκατανομή των 46 προσφυγόπουλων στα Γυμνάσια Αξιούπολης, Ευρωπού, Γουμένισσας και Πολυκάστρου.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων που συναντήθηκαν στην πλατεία Ευρωπού το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020, αποφάσισαν να προτείνουν τη λειτουργία ξεχωριστών τμημάτων για τα προσφυγόπουλα, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των σχολείων.

Την ενεργή συμπαράσταση στο αγώνα τους εξέφρασαν ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτάρχες, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Απαντήσεις
    1. Γιατί ντροπή τους δεν τους φώναξε κανένας δεν ήρθαν νόμιμα όπως πήγαν παντού η Έλληνες και πολύ απλά δικαίωμα τους να μην τους θέλουν όπως δικαιωμα σου να τους θέλεις

      Διαγραφή
  2. Δεν θελουμε κανένα από τα παιδιά μέσα στα ελληνικά σχολεία και όχι γιατί έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά αλλά γιατί πίσω από αυτό κρύβονται αλλά πράγματα,ξυπνά επιτέλους Έλληνα και πάρε τα δικαιώματα σου και προστάτεψε την Ελλάδα και το σπίτι σου,θα μας τα πάρουν όλα όλα όλα ακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ καλά έκαναν μπράβο τους.Να κάνουν πρώτα απο ολα μαθητές γυμνασίου τί με όλους αυτους που δεν ξερουν ούτε την ΑΒ.
    Δεν θέλουμε ενσωμάτωση και σε όποιον αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην ενταχθούν στον Ελληνισμό και άλλοι? Μόνο εσείς που τελικά ούτε Ελληνισμό πήρατε αλλά ούτε και μόρφωση. Ποιος σας φταίει? Κατά τα άλλα το "Έλληνας είναι όποιος μετέρχεται της Ελληνικής παιδείας" δεν ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το είπε κάποιος πάει να πει ότι είναι και το σωστό έλεος δημοτικό πήγαν εδώ δεν ξέρουν λέξη ελληνικά πως θα γίνει μάθημα σε τέτοια τάξη πετάτε κάτι αρχαίο και εντάξει

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.