Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών: Το ενδεχόμενο να μπει κάμερα σε τμήμα αναστατώνει το σχολείο



Το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί κάμερα σε τμήμα του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του σχολείου.
Το θέμα προέκυψε εξαιτίας του γεγονότος ότι ένας μαθητής που ανήκει σε ευπαθή ομάδα αναγκαστικά πρέπει να  παρακολουθήσει εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων του, όπως προβλέπεται σχετικά σε εγκύκλιο της Υπουργού Παιδείας που εκδόθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Για την περίπτωση των μαθητών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, στην εγκύκλιο προβλέπεται η ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υπό τη μορφή ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές/τριες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. "Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιείται στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης", αναφέρεται στην εγκύκλιο. Σε άλλο σημείο επισημαίνεται: "Παρέχεται η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού τμημάτων, στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία («διαδικτυακά τμήματα»). Διευκρινίζεται τέλος ότι "σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η δημιουργία διαδικτυακού τμήματος σε οποιοδήποτε επίπεδο, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές/τριες οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία".
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, το Υπουργείο "πετάει το μπαλάκι" στην διεύθυνση του σχολείου για να τοποθετηθούν κάμερες ή να δημιουργηθεί διαδικτυακό τμήμα, κάτι που όμως είναι δύσκολο και από τεχνικής άποψης (δεν υπάρχει επαρκής αριθμός μαθητών, δεν υπάρχει γρήγορο ίντερνετ κ.λ.π.).
Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξέλιξη αυτή προκαλεί την αντίδραση των εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν θέλουν να μπει κάμερα στις αίθουσες διδασκαλίες για την ανάγκη της εξ' αποστάσεως παρακολούθησης των μαθημάτων. 

Γιάννης Σουκιούρογλου: "Ζητούμε την άμεση έγκριση όλων των διαδικτυακών τμημάτων"
Για το θέμα ζητήσαμε την άποψη του Προέδρου της Β' ΕΛΜΕ Πέλλας, Γιάννη Σουκιούρογλου, ο οποίος σήμερα το πρωί συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. 
Ο Πρόεδρος της Β'  ΕΛΜΕ Πέλλας μας δήλωσε τα εξής:
"Επειδή η ανάγκη διατήρησης του κλίματος συνεργασίας με τους μαθητές του Σχολείου, οι οποίοι λόγω και της νεαρής ηλικίας τους, χρήζουν ειδικής παιδαγωγικής προσέγγισης, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω της ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος με μέσα τεχνολογίας.
Επειδή η εισαγωγή μίας κάμερας στο πλαίσιο της τάξης επηρεάζει τη δυνατότητα του εκπαιδευτικού να ασκήσει προσηλωμένος το διδακτικό και παιδαγωγικό του έργο
Επειδή η εισαγωγή μίας κάμερας στο πλαίσιο της τάξης ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών αλλά και για τη διατάραξη του εν γένει παιδαγωγικού κλίματος
Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν διαθέτει τα τεχνικά μέσα για να υποστηρίξει επαρκώς ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Επειδή λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι η εφαρμογή της σύγχρονης, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την απευθείας μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο είναι εξαιρετικά δυσχερής
Επειδή για τους μαθητές οι οποίοι λόγω covid-19 δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία προβλέπεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους μέσω της δημιουργίας διαδικτυακών τμημάτων, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν, έστω και εξ αποστάσεως, την αναγκαία σε όλους τους μαθητές εκπαίδευση.
Επειδή η εκπαίδευση των μαθητών που λόγω covid-19 δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όλων των εκπαιδευτικών
Για τους λόγους αυτούς
Ζητούμε την άμεση έγκριση όλων των διαδικτυακών τμημάτων."

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τονίσει επανειλημμένως ότι «οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση στην τάξη. Το μάθημα είναι κυρίως παιδαγωγική σχέση και αυτή θα διαταραχθεί με τις κάμερες μέσα στις τάξεις", όπως υποστηρίζουν. "Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να εκθέσουμε τους ανήλικους μαθητές μας σε καταστάσεις που μπορεί να είναι εις βάρος τους», επισημαίνουν. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. η χειρότερη ράτσα εργαζόμενων οι καθηγητές, τα κάνουν αυτά μην δούμε ότι τα ξύνουν στην ώρα του μαθήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χειρότερη κατηγορία ανθρώπων εκπροσωπήται από άτομα σαν εσένα σχολιαστά των 2,21 ! άτομα του χειρίστου του είδους, άσχετα με την διαπαιδαγώγηση! Εκτός από κακόψυχος, αναλφάβητος φαντάζομαι ! προσβάλλεις μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν καθήκον να διδάξουν τα παιδιά σου, να διαπλάσουν τον χαρακτήρα τους, να μη γίνουν ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ! ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ!

      Διαγραφή
    2. η πλάκα είναι οτι δεν το λέω εγώ το λέει το 99% του κόσμου σας φτύνουν ΞΥΠΝΑ δεν βρέχει βγάλε τα κομματικά συνδικαλιστικά γυαλιά σου να το δεις αν δεν το έχεις αισθανθεί.

      Διαγραφή
  2. Τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα οι καθηγητές το έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑ ! ΧΑ ! ΕΣΥ ΤΩΝ 3.55 ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΣΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΖΟΚΕΦΑΛΟ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟ ΜΑΘΗΣΕΩΣ! ΕΛΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ 100% ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ!ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΛΗΤΑΚΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ,ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ , ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόψε το χόρτο σε χαλάει ,βγες έξω και ρωτά τον κόσμο την γνώμη του για εσάς...όλα τα άλλα είναι περιττά
      ΥΓ για θαμώνες στα καφέ όλοι βλέπουν τους συναδέλφους σου να είναι σε μόνιμη βάση

      Διαγραφή
  4. Όχι μόνο κάμερα αλλά και κάρτα εργασίας να βάλουν και καλό είναι να πληρώνονται με ώρες εργασίας γιατί αν μετατρέψετε τις ώρες εργασίας σε μέρες εργάζεστε 5 μήνες πραγματικά το μεροκάματο που παίρνετε είναι 140 ευρώ την ημέρα για τις πραγματικές μέρες που εργάζεστε συγνώμη για τα λάθη τα συντακτικά και τα ορθογραφικά που πολλοί και από εσάς τους καθηγητές κάνετε χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολοι οι κομπλεξικοι αγγράματοι σαν του λόγου σου έκαναν πριν 20 μερες το κίνημα κατα της μάσκας για τον κορονωιο! ¨ησουν μαζι τους! Αλήθεια έχεις τελικά παιδια; τα στέλνεις σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο μαλακες είστε βάλτε κάμερα και Στην κρεβατοκάμαρα σας κανίβαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πώς μαγνητίζονται από την ακροδεξιά όλοι οι αναλφαβητοι, με μειωμένη αντίληψη; τους προσφέρει αυτοπεποίθηση, ασφάλεια! μέχρι τώρα τους ενοχλούσαν οι προσφυγες ,μετά οι μάσκες, τώρα τους ενοχλουν οι δάσκαλοι ! Οργανωσε ρε Κούλη κανένα συλλαλητηριο να τους εκτονώσεις! Ας είναι και για την Βόρεια Αιθιοπία ! Έτσι κι αλλιώς τι σημασία έχει που είναι! Αρκεί να είναι Βόρεια! Μακεδονία Βόρεια, Ηπειρος Βόρεια!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.