Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξημένη η κίνηση των αγροτικών οχημάτων - Προσοχή στους δρόμους που οδηγούν στα εκκοκκιστήρια!



Η διαδικασία συγκομιδής του βάμβακος βρίσκεται αυτή την περίοδο στο αποκορύφωμά της. 
Έτσι όλοι οι δρόμοι των παραγωγών οδηγούν στα εκκοκκιστήρια με τους αγρότες και τα αγροτικά τους (και όχι μόνο) οχήματα, καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας (πολύ λιγότερο τη νύχτα) να μεταφέρουν το προϊόν που παραδίδουν. Αυτό όμως έχει αντίκτυπο στην εικόνα και την κατάσταση των δρόμων, οι οποίοι έχουν πολύ αυξημένη κίνηση και μοιάζουν με... "χιονισμένα" τοπία. 
Ειδικά στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, στο κομμάτι από τα Γιαννιτσά μέχρι τα εκκοκκιστήρια και στην Πέλλα (και αντίστροφα), αλλά και στο επαρχιακό οδικό κομμάτι Γιαννιτσών- Αλεξάνδρειας, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και χρειάζεται προσοχή!
 
Η κυκλοφορία των αγροτικών μηχανημάτων, όπως των τρακτέρ με τις πλατφόρμες γεμάτες βαμβάκι (ή άδειες, ανάλογα με την περίσταση), των βαμβακοσυλλεκτικών μηχανών ("μεγαθήρια"), των φορτηγών κ.λ.π. έχει υπερπολλαπλασιαστεί, σε ολόκληρη την διάρκεια της  ημέρας, λόγω της παράδοσης του βαμβακιού, με αποτέλεσμα την αυξημένη προσέλευση- αποχώρηση των παραγωγών από και προς τα εκκοκκιστήρια που προαναφέραμε. 
Αυτό όμως καθιστά απαραίτητη την μεγαλύτερη προσοχή όλων των οδηγών των οχημάτων που κινούνται αυτές τις ημέρες στο οδικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, στο οποίο κινούνται όλα τα παραπάνω οχήματα. Δεν χρειάζεται να προχωρούν σε βιαστικές προσπεράσεις και πρέπει να "οπλιστούν" με υπομονή και μεγάλη προσοχή για να μην συμβούν ατυχήματα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Εύστοχο το ρεπορτάζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προσοχή πρέπει να είναι και από τους οδηγούς των συγκεκριμένων γεωργικών μηχανημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.