Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΡΙΖΑ Ν Πέλλας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ν. Πέλλας λόγω κορωνοϊού



Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να τα φορτώνει όλα στην «ατομική ευθύνη», οι επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους τις ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων, μη τηρώντας  τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, χωρίς γιατρούς, τεστ, ατομικά μέσα προστασίας, τήρηση αποστάσεων.  
Ο νομός Πέλλας, ως γνωστόν, απασχολεί εκατοντάδες εποχιακούς εργάτες στα εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής του. Με την ανεκτική στάση της κυβέρνησης, την έλλειψη ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων πρόληψης και προστασίας, τη μη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού παρόλο που ήταν γνωστά από καιρό τα πρώτα κρούσματα, την καθυστέρηση λήψης αποφάσεων για την αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, πρώτα το εργοστάσιο «Παυλίδης» και έπειτα το εργοστάσιο «Κρόνος» έγιναν κέντρα διασποράς του κορωνοιού, αποδεικνύοντας πως για το Κεφάλαιο και κατ΄επέκταση για τον καπιταλισμό που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία η ζωή των εργαζομένων αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια. 
Όλο αυτό το διάστημα , με μοναδικό του γνώμονα την επικοινωνία και το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, ο κ .Μητσοτάκης ηγείται μιας κυβέρνησης, που δείχνει πως άγεται και φέρεται από επιμέρους συμφέροντα και πλέον δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους πολίτες.
Η έλλειψη σχεδίου, οι παλινωδίες και η διαρκής προσπάθεια να μεταφέρει τις ευθύνες του στους πολίτες είναι ο απολογισμός της κυβερνητικής πολιτικής τους μήνες μετά την άρση του lockdown.

Τα παραδείγματα είναι πολλά:
-Άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς σχέδιο και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, γιατί έτσι απαίτησαν οι ξένοι tour operators.
-Αποδέχτηκαν πληρότητα 100% στα αεροπλάνα, γιατί έτσι απαίτησαν οι αεροπορικές εταιρίες.
-Αποδέχτηκαν πληρότητα 85% στα πλοία, γιατί έτσι απαίτησαν οι εφοπλιστές.
-Αποφάσισαν διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.
-Αρνήθηκαν να αυξήσουν τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες.
-Απέτυχαν παταγωδώς να συντονίσουν τις αρμόδιες τοπικές και ελεγκτικές αρχές την τήρηση των μέτρων.
-Απέκρυπταν συστηματικά κρούσματα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Απέναντι σε αυτή τη πρωτοφανή ανευθυνότητα, αλλά και στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα από την Κυβέρνηση και τα τοπικά φερέφωνά της να φορτωθούν οι ευθύνες στους πολίτες, δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε σιωπηλοί.
Ο νομός Πέλλας  βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας οικονομικής καταστροφής αλλά και μιας νέας μεγάλης υγειονομικής κρίσης. 
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση: Η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου.
Σταματήστε να θεωρείτε τη διαχείριση της πανδημίας, επικοινωνιακό παιχνίδι.
Σταματήστε τη στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων αλλά και κατοίκων ολόκληρων περιοχών της χώρας, για να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες και αστοχίες.
Αφήστε τα κούφια λόγια και πάρτε όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. 
Επιβάλλετε τη συμμόρφωση των εργοδοτών στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τους αναγκαίους ελέγχους από την πλευρά της Πολιτείας,
Διασφαλίστε τις θέσεις και οι σχέσεις εργασίας, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.
Ενισχύστε την Επιθεώρηση Εργασίας  με προσωπικό και την επαναλειτουργία του Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης στην Πέλλα.
Ενισχύστε τα νοσοκομεία του νομού μας και το δημόσιο σύστημα υγείας.

Όλοι οι πολίτες του Ν. Πέλλας οφείλουν από τη μια να τηρήσουν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όσα συμβουλεύουν οι ειδικοί και από την άλλη να ορθώσουν το ανάστημά τους, να νικήσουν τον φόβο, να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την εφαρμογή ενός σχεδίου άμεσης ανάγκης.
Για τη ζωή και την υγεία όλων.
Για το σήμερα, και για το αύριο.

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. εγώ άλλο βλέπω και ακούω να λέει ο κόσμος ''ευτυχώς που δεν ήταν ο τσιπρας γιατί θα κλαίγαμε'' αλλά εσείς δεν ακούτε το κόσμο! 5 χρόνια μας δουλεύατε ψιλό γαζί με αποτέλεσμα να έρθει σαν ''σωτήρας'' ποιος ο ...κουλης!!!!!!!!!! εκεί μας καταντήσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά ρε βόιδι που φταίει ο Τσιπρας αν εσύ ψήφισες τον απατεώνα Άντε κουνα το ξεροκέφαλο σου λίγο ψυχανωμαλε.

      Διαγραφή
    2. Να δεχτώ να χάσω τι δουλειά μου, να κλείσουν ολες ή επιχείρησής ολα τα εργοστάσια να ερθει πίνα. Το μόνο που δεν θα αντεχα ειναι να κλείσουν η καφετέριες, παρακαλώ όλους τους βουλευτές και τον κύριο πρωθυπουργό να κανει οτι μπορεί και να τις κρατήσει ανοιχτές. Μόνο αυτο θα μας σώσει..

      Διαγραφή
  2. Οχι την ευθύνη την έχετε εσεις που το 95% των ζαίων είναι κατα της μάσκας!!και προσπαθείτε με αυτό τον τρόπο να ρίξετε την κυβέρνηση...να συνεχίσω???!!!!☠☠

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι,σε καταλάβαμε.

      Διαγραφή
    2. Ο Τσίπρας φταίει...3 Οκτωβρίου 2020 στις 11:27 μ.μ.

      Συνέχισε...πες κι αλλες αρλούμπες. Ο Τσίπρας φταίει και για τη Καρδίτσα που έχει χωρια ακόμη αποκλεισμένα. Ο Τσίπρας φταίει για τις καταλήψεις. Ο Τσίπρας φταίει για το μεταναστευτικό. Ο Τσίπρας φταιει που οι Τούρκοι αλωνίζουν στο αιγαίο. Ο Τσίπρας φταίει που έχουμε λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές. Πάνε κάνε μια βόλτα στο μεγάλο περίπατο που έφτιαξε ο ανηψιός του απλά πρόσεχε μη σε φάει κι εσενα η κάμπια όπως το ηκαζόν της Ομόνοιας. Μη ξεχάσεις ο Τσίπρας φταίει....

      Διαγραφή
  3. Ευθυνες εχετε εσεις που δεν πιστευετε σγον ιο...εσεις πογδεν φορατε μαδκες λαι το μεγσλυτερο κοματι της πιττσς εχουν οι πολιτικοι μας!!!! Ακομη να ρωτησετε τον τζσμτζη γιατι δεν μιλουσε?...Στο χωριο του ηταν...διπλα στην μυτη του...δεν του βρομουσε η μποχα!! Ολος ο κοσμος ηξερε τα χσλια του εργοστασιου....περιμενε να τελειώσουν ολσ τα ροδακινα.?..και τωρα θα πληρωσουμε και ενα σωρο λεφτά απο τον κρατικο κουρμπανα στον καημενο τον "εργοστασιαρχη"Απο κανεναν ιχνος ντροπης και κσμμια συγνωμη! Κανενας δεν θετει τον εαυτο του συνυπευθυνο..παραιτηθητε για να ξελασπωσουμε!!!!Τωρα θα παρουν ολοι αθτοι τον βουρδουλα και θα βαρανε....ατομικη ευθυνη λενε!!! Το ψαρι απο το κεφαλι βρωμαει....και για να ξεβρωμησουμε κοψτε το κεφαλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο τζαμτζης δε πιστεύω να κυκλοφορεί;
      Θα έχει εκπλήξεις

      Διαγραφή
  4. Ρε εκεί στο γραφείο Αφήστε το κοσμάκη να γράψει άμεσος απάντηση σε όλους ΝΤΡΟΠΗ με την απάντηση πληρώνεστε (οι ip του κάθε που κάνει σχόλιο πολύ απλά μπορεί να διαβαστεί )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε κοσμάκη αθώε. Που απειλείς κιόλας ότι φαίνεται η IP. Θες να μας στειλεις την ip σου αγνέ σχολιαστή;

      Διαγραφή
  5. Όποιος γράφει ενάντια στον Κουλη δεν σημαίνει ότι είναι από γραφείο..εμείς οι πολίτες έχουμε άποψη και μπορούμε να κρίνουμε...αλλά τι να πεις...
    Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή αγαπητοί της Νέας Δημοκρατίας..το Μάρτιο του πανηγύριζε η κυβέρνηση γιατί είχαμε λίγα κρούσματα όλα ήταν υπέρ αυτής και τώρα που θα γίνει το σώσε φταίει οποιοσδήποτε άλλος πλην αυτής; Κι απλή ερώτηση, Αν δεν υπήρχε η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, μπορείτε να φανταστείτε μια τουρκική βάση τουρκικών αεροσκαφών στα βόρεια σύνορα μας; Ξυπνήστε από το λήθαργο και να ευχαριστείτε το Θεό που βρέθηκε ένας Τσίπρας που έβαλε την Ελλάδα πάνω από το κομματικό του συμφέρον και μας έβγαλε από μνημόνια, ακροδεξιές αγκυλώσεις και πατριδοκαπιλα διαλείμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνία ήταν ότι καλύτερο έγινε για την χώρα.
    Ο ελληνας έχει μάθει να διαβάζει μόνο το εξώφυλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι να βγάλουμε τον Τσίπρα να κάνει το σαίνι την Αχτσόγλου Υπουργό Οικονομικών που την έχει τομεάρχη Οικονομίας τώρα να μας ξανακάνει capital control για άλλα πέντε χρόνια να γυρίσουμε στο 1950 δε μας φτάνουν τα βάσανά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι βασανισμένο σαινι είσαι εσύ ρε παιδί μου

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.