«225 Δήμοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκπόνηση Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρονικού Οχήματος, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο», όπως αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως: «Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης είναι μια από τις προτεραιότητες που έχουν θέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι Δήμοι όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, 225 Δήμοι ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση ΣΦΗΟ, κατόπιν πρόσκλησης που εκδόθηκε από το Πράσινο Ταμείο, που χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν προτάσεις προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι οι Δήμοι μπορούν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη στη δυναμική που αναπτύσσει η ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας.
Είναι άλλη μια δράση που υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στη συνεργασία της ΚΕΔΕ και των Δήμων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, αρμόδια για θέματα Ηλεκτροκίνησης κας Α. Σδούκου.
H Γ.Γ. μάλιστα στην επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, για να τον ενημερώσει για την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτημάτων των Δήμων για την εκπόνηση ΣΦΗΟ, συγχαίρει το σύνολο των Δημάρχων που συντόνισαν τη διαδικασία, βάζοντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «τους Δήμους στην πρίζα, προωθώντας μια πράσινη πολιτική για την αστική κινητικότητα, στην κατεύθυνση της μείωσης των ρύπων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών».
Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Οι Δήμοι της χώρας απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι μπορούν να είναι πρωτοπόροι στην υιοθέτηση «πράσινων», φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία όλων μας, στο άμεσο μέλλον θα πετύχουμε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την αντίληψη ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλά μια μόδα, αλλά μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι ένας οικολογικός και σύγχρονος τρόπος μετακίνησης, μια συγκροτημένη προσπάθεια να περιορίσουμε τους ρύπους και να προστατεύσουμε το περιβάλλον όχι με λόγια, αλλά με έργα».
βρακί στο κώλο τους δεν έχουν οι περισσότεροι Δήμοι, η ηλεκτροδότηση τους μάρανε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί μου μυρίζει διαχείριση ΕΣΠΑ;