Έχει "ζωηρέψει" το τελευταίο διάστημα το εσωκομματικό παιχνίδι στη Νέα Δημοκρατία καθώς καταγράφεται έντονη κινητικότητα, κυρίως μετά και την πρόσφατη ηγετική εμφάνιση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία. Μάλιστα, χαρακτηριστικός ήταν ο προχθεσινός τίτλος Κυριακάτικης εφημερίδας: "Μέσω Δένδια o Καραμανλισμός επιστρέφει στη ΝΔ".
Φυσικά θα ήταν βλακώδες και αφελές να υποστηρίξει κάποιος ότι αμφισβητείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο εσωτερικό της ΝΔ δεν υπάρχει ανησυχία, δεν υπάρχει κινητικότητα, ότι δεν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που εμφανίζονται προβληματισμένα για βασικές επιλογές της κυβέρνησης. Εξάλλου, δυνατό "τεστ" θα είναι η ψήφιση (ή μη) των πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία αρχίζουμε και βλέπουμε... κωλοτούμπες από μεγαλοστελέχη. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι για την στάση του κόμματος απέναντι στην Συμφωνία αυτή οι "Σαμαρικοί" καραδοκούν... Γκρίνια επίσης παρατηρείται από μεσαία και μικρομεσαία στελέχη για τον τρόπο που κινήθηκε η κεντρική πρωθυπουργική ομάδα σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα (όπως π.χ. για την υπόθεση των Λιγνάδη, Φουρθιώτη κ.α.).
Στο "καραμανλικό" στρατόπεδο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θέλουν τον Δένδια ως εκφραστή τους στο μέλλον του κόμματος αλλά ενδεχομένως να αποτελέσει "αναγκαστική προσγείωση". Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αρχίζει να καταγράφεται μια κινητικότητα που έχει διαστάσεις και σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι "καραμανλικοί" αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, που διατηρούν στενές πολιτικές επαφές με στελέχη από την Πέλλα μιλούν συχνά μαζί τους και επίκειται συνάντηση στην Αθήνα αλλά και πέριξ των Γιαννιτσών. Μένει να δούμε το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή, αλλά -κυρίως- ποιοι θα συμμετάσχουν. Το σίγουρο είναι ότι "μενού" της συζήτησης θα είναι η χάραξη στρατηγικής για το μέλλον του κόμματος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το όνομα "Καραμανλής".
Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός και μακροβιότερος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Καραμανλής, εμμένει να κινείται στον δρόμο της σιωπής, παρά τις ελάχιστες παρεμβάσεις του όπως πρόσφατα με την δήλωση-απάντηση στο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα “Τα Νέα”, στέλνοντας όμως μηνύματα και στη σημερινή ηγεσία για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της χώρας αλλά και της παράταξης.
"Ο παραπολιτικός"
Καραμανλικοι και Μητσοτακικοι είναι μαζί.Ο Σαμαράς δυσκολεύεται να χωνέψει τις αλλαγές της κοινωνίας.Αντώνη σου κουνάμε το μαντήλι αν ζορίζεσαι...ξύδι Τοπ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλιστα σωτήρες του λαού όλοι τους Δυστυχώς 1.55 το ξύδι το πίνει ο λαός πάντα
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι καρέκλες έχουν χρήμα και εξουσία θα τις ρισκάρουν; Θα επαναληφθεί η ιστορία 92-93
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κηφηναριό πάει κληρονομικά!Μεγάλα σόγια! μεγάλα τζάκια! Μητσοτακηδες,Καραμανλήδες ,Παπανδρέου,Σαμαράδες! Τάιζε φουκαρα ¨ελληνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡεπορτάζ για κλικ είναι αυτά.Εδώ ο κόσμος προχωρά, εσείς ακόμη με εσωκομματικές πτέρυγες ασχολείστε
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κόσμος προχωρά αλλά στην Ελλάδα το πολιτικά τζάκια παραμένουν άραγε συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα το επάγγελμα του πολιτικού;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΈΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ. ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΠΥΡΉΝΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΓΓΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΛΑ ΟΥΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΙΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΕΝ ΕΥΘΈΤΩ ΧΡΟΝΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΕΣΤΉΚΑΜΕ ΓΙΑ ΌΣΑ ΛΕς! 'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΛΥΦΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΔιαγραφήΈλα καρεεεκλεεεεεσ.εχω ωραιεεεεσ καρεεεκλεεεσ,τζάμπα είναι σήμερα καρεεεκλεεεσ.εχω ωραίες καρεεεκλεεεεεεσ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι παλιοκομματικες λογικές κρατάνε πίσω και το κόμμα και την χώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφει κάποιος μια βλακεία και τσιμπάτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήεδώ εμεις που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ , εγκρίνουμε την πολιτική Μητσοτάκη και μιλάμε για εσωκομματική αντιπολίτευση ? έλεος !
ΑπάντησηΔιαγραφή