Έντονες διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα από ιδιοκτήτες αγροτικών αλλά και οικιστικών ακινήτων που αντιμετωπίζονται ως δασικές εκτάσεις, έφερε η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών εκ μέρους του ΥΠΕΝ.
Πολλά προβλήματα καταγράφονται και στην Π.Ε. Πέλλας, όπως προκύπτει και από την διαμαρτυρία των κατοίκων της πρώην κοινότητας Κρώμνης που εκφράστηκε με επιστολή που απεστάλη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Νοέμβριο του 2019:
Τα σφάλματα που περιλαμβάνονται στους αναρτημένους δασικούς χάρτες παραδέχθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξή του μιλώντας στην Κυριακάτικη Real. Συγκεκριμένα στη συνέντευξη για τους δασικούς χάρτες ανέφερε τα εξής:
«Η ολοκλήρωση της ανάρτησης των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας για τη χώρα, το οποίο θα επιλύσει εκκρεμότητες που ταλανίζουν το νεότερο ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία, αλλά και για τους πολίτες, η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους δασικούς χάρτες, κάτι που αποτελεί άλλωστε και βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι στους αναρτημένους χάρτες περιλαμβάνονται και σφάλματα, τα οποία θα διορθώσουμε άμεσα, με οριζόντιες παρεμβάσεις, δίχως κόστος και ταλαιπωρία για τους πολίτες. Βεβαίως, οφείλω να πω ότι πρόκειται για μια κατάσταση που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με πολλές από τις ρυθμίσεις, αλλά και τις υπουργικές αποφάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τις εκχερσωμένες εκτάσεις, να έχουν καταπέσει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κληρονομήσαμε 174.000 αντιρρήσεις, από τις οποίες μόλις 25.000 είχαν εξεταστεί από τις αρμόδιες επιτροπές. Αυτό σημαίνει πως, αν εξακολουθούσε ο ίδιος ρυθμός, θα απαιτούνταν 15 χρόνια για την ολοκλήρωση της εξέτασης των αντιρρήσεων και μάλιστα για το 50% των εκτάσεων. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε λύσεις σε όλα αυτά που παραλάβαμε, με δίκαιο τρόπο αλλά και βασιζόμενοι στο Σύνταγμα της Ελλάδος και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να ολοκληρώσουμε την ορθή κύρωση των δασικών χαρτών».
«Οι ιδιοκτήτες μπορούν να καταθέσουν αντιρρήσεις»
«Οι πολίτες φυσικά και μπορούν να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους. Ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο να περιμένουν τη διόρθωση των πρόδηλων σφαλμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως γνωρίζετε, στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν από λίγες μέρες, αποφασίσαμε κατ’ αρχάς να δοθεί παράταση έξι μηνών στην υποβολή αντιρρήσεων, ώστε σε αυτό το χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στις διορθώσεις των σφαλμάτων. Ανακοινώσαμε τη μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%, ενώ δίνουμε λύση και σε ό,τι αφορά τη φρυγανώδη βλάστηση αλλά και τον ασπάλαθο, που απαντώνται κυρίως στον νησιωτικό χώρο, με την εξαίρεση από την υπαγωγή τους σε είδος που προσδίδει δασικό χαρακτήρα στις εκτάσεις όπου εμφανίζονται. Επίσης, να σημειώσω εδώ ότι οι δασικοί χάρτες δεν επεμβαίνουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και ούτε επηρεάζουν στο ελάχιστο την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων».
Αυτό θεωρείται σύγχρονο κράτος έλεος με χάρτες του 45 λίγο ντροπή το μόνο που ξέρουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες ενώ έκαναν διανομές έδωσαν τίτλους τι να πεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξυπνος του χωριου σου έ ?
ΔιαγραφήΕ όχι σαν εσένα δεν σε φτάνω με τίποτα
Διαγραφή