Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, που αναγνώστηκε σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς



Αναγνώστηκε σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος η εγκύκλιος που απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με σκοπό να παρακινηθούν ιερείς και πιστοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

«Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν» είναι ο τίτλος της εγκυκλίου «Προς το λαό», η οποία συνίσταται σε δώδεκα ερωτήσεις-απαντήσεις, με σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς.

Ειδικότερα, δίνεται απάντηση εάν ο εμβολισμός προστατεύει από την μετάλλαξη «Δέλτα»: «Όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο. Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μεταλλαγή "Δέλτα"».

Αναφορικά με την περίπτωση να χρειαστεί τρίτη ή και τέταρτη δόση εμβολιασμού μετά τον αρχικό, η απάντηση είναι ότι «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα χρειαστούν επιπλέον αναμνηστικές δόσεις επειδή ακόμη μαθαίνουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη νόσηση».

Επίσης, η εγκύκλιος απαντά στο επιχείρημα ορισμένων ότι το εμβόλιο περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα: «Κανένα από τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα» είναι η απάντηση, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως «το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου».

Επιπρόσθετα, σε άλλη απάντηση τονίζεται ότι «Τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο».

Εξάλλου, η ΔΙΣ προσθέτει ότι «τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι ασφαλή».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

31 comments:

  1. Τι δεν έχει μέσα τσιπ ; δεν έχει gps;ούτε καν μαγνήτη; τζάμπα το βάλαμε είπα και εγώ τζάμπα θα πάρω gps τσιπακι με λογισμικό και ένα μαγνήτη να στερεώνω τις βίδες που περισσεύουν στο μπράτσο,και τώρα μας λένε ότι είναι ένα απλό φάρμακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους ιερούς ναούς της Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας αναγνώσθηκε ;; Εγώ πάντως δεν άκουσα εγκύκλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε ποια εκκλησια ανήκει η μητροπολη πελλας;;
    μηπως ανηκει στους γοχ;; μηπως στο πατριαρχείο;; επειδη εγκυκλιο δεν διαβαστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παπά Σάββας προφανώς δεν έδωσε τήν έγκριση του..

      Διαγραφή
    2. Όλος Ι μεσαίωνας σε ένα ατομο

      Διαγραφή
  4. Και στη Σκύδρα δεν αναγνώστηκε γιατί; Μπορεί κάποιος να μας πει το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!
    ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ?
    Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΣ.
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε καμία εκκλησία δεν διαβάστηκε. Κ για αυτό ευθύνεται ο Ιωήλ. Κ μετά μας διδάσκουν υπακοή. Όταν ο ίδιος του κάνει του κεφαλιού του κ αγνοεί τον ανώτερο του. Τον γλυκύτατο Ιερώνυμο. Λοιπαμαι αλλά η εκκλησία δε βοήθησε καθόλου στο όλο πρόβλημα. Απλώς ΔΊΧΑΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο νομο Πελλης δε διαβαστηκε πουθενα αρα δεν σταλθηκε απο την ηγεσια και επειδη ολοι ξερουμε οτι εχουμε αξιο δεσποτη καταλαβενετε οτι η εγκυκλιος μονο για ορθοδοξη δημοκρατικη και ειλικρινης δεν μοιαζει οποτε ας την διαβαζουν οι αλλοι νομοι που οι δεσποταδες τους κανουν κηρυγμα σηκωνοντας τα μανικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο το έλαβες τό μύνημα και ξεκίνησες να κατηγορείς την ελλαδική εκκλησία. Άλλωστε στόχος η διχόνοια είναι . Περιμένουμε το τι θα πράξει η σύνοδος γιά τους δέσποταδες που θεωρούν τσιφλίκι τίς μητροπόλεις τους διχάζουν τούς πιστούς και έκθετουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

      Διαγραφή
    2. Εσύ θα πρέπει να είσαι μέγας θεολόγος που τολμάς να κρίνεις την Ιερά σύνοδο ο διχασμός έπιασε τόπο σίγουρα.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή κορονοιος δεν υπάρχει γιά σένα και το εμβόλιο είναι φασισμός. Αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση του δεσπότη σας. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  8. Η μητροπολη πελλας ανηκει στο πατριαρχειο του χριστου φιλε αν το πηρες το μυνημα το πηρες αλιως τραβα σε αλλη μητροπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όστις θέλει οπίσω Μου ελθειν δεν σου λέει τίποτα Τρισμέγιστε πιστέ

      Διαγραφή
    2. Μαλλον εσεις και ο δεσποτης σας που δεν υπακουτε στις αποφασεις τις συνοδου παρτε τομπαστουνακι σας και πατε σε καμμια απομονωμενη περιοχη μην σας βρει ο κορονοιος!!! Πολλοι δεν πιστευαν αλλα πηγαν ....διαβασμενοι και μοναχοι!!!! Αντε φτανει το μπαιρακι του ιωηλ!!!

      Διαγραφή
  9. Αυτοί όχι εμβόλιο αλλά ούτε μασκα θέλουν, έχει και εκεί τσιπακι προχθές πήγα στην μητρόπολη στα γραφεία για ένα χαρτί είχε μέσα κάνα 10 παπάδες και κάνα 10 πιστούς δεν φορούσε ούτε ένας μασκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλεος πια τι δουλειά έχει η εκκλησία με ιατρικές συμβουλές έλεος ας ασχοληθεί με το πίστευε και μη έρευνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η στάση της Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας στο θέμα του Κωρονοϊού ήταν και είναι απογοητευτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η στάση της Μητρόπολης Εδάσσης Πέλλης και Αλμωπίας στο θέμα του Κορωνοϊού είναι απογοητευτική. Θυμίζει νοοτροπίες Μεσαίωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ι αρχιεπίσκοπος γνωρίζει το τι γίνεται στη μητρόπολη Πέλλας με τους κατ όνομα αγιορείτες πού έχουν θρονιαστει στην μητρόπολη αντί να ασκητευουν στο όρος και σπέρνουν τόν φανατισμό ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε και το μίσος αν είναι για αυτόν που λέμε, με τους δεκάδες ταλιμπαν που κουβαλάει

      Διαγραφή
  14. ντροπη στους π@π@δες!! ας κοπουν τα μισθα τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας μας απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος είναι το φάρμακο που έλαβε και σώθηκε δώρο θεού? Αν ναι γιατί τόση εμμονή για το εμβόλιο και όχι για τα φάρμακα? Επίσης όπως είπε πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες σε θέματα που αφορούν την υγεία! Οι επιστήμονες δεν ήταν που φώναζαν για το θέμα της θείας κοινωνίας ? Τελικά πρέπει να τους ακούμε ή όχι? Και όσο για την στάση της Μητρόπολης Εδεσσης Πελλης και Αλμωπίας ένα έχω να πω είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτόν τον μητροπολίτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε πολύ τυχεροί όντως έτσι όπως πάτε βαδίζετε σε μαρτύριο διασωληνομενο

      Διαγραφή
    2. Το εμβόλιο παντογνώστη είναι για να προλαμβάνει την νόσηση. Το φάρμακο είναι γιά την αντιμετώπιση τής αν δεν σε παραλάβει ο έξω από εδώ διασωληνομενο.

      Διαγραφή
    3. Ελα μου όμως που δεν προλαμβάνει την νόσο ? Γιαυτο και θα χρειαστείς σύντομα και την νέα δόση σου!

      Διαγραφή
  16. Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ; Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Ή ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ; ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι να πουνε ρε παιδια κ τι να διαβασουν. Οι παπαδες καποτε ειχαν τον χριστο μπροστα τους κ τον σταύρωσαν. Καποιοι οχι ολλοι η πολιτικη ηγεσία της εκκλησίας. Απο την αλλη εχεις την επιστήμη που και αυτη ο θεος την ευλόγησε να υπαρχει και εχει βοηθήσει αλλα και αυτην καποιοι την κουμαντάρουν ποιον να πηστεψεις και ποιον οχι κανενας δεν θα σου λύσει τπτ. Η θρησκεια ΜΑΗ πολιτικη της θρησκείας μας οχι ο χριστος γιατι εγω πηστευω μονο στον χριστο και οχι στην πολιτικη της εκκλησίας η θρησκεια μας ποσες φορες τα βαφτησε ολα οτι ειναι το χάραγμα ειναι αυτο ειναι εκεινο και περάσανε χρονια και ακομα τιποτα κ απορρω αυτοι που διδάσκουν τον χριστο μας την αγαπη την ταπεινότητα τον σωστο δρομο πως το παιζουν θεοί και ειναι τοσο απόλυτοι και καθοδηγούν τον κοσμο;;; Τι θα ελεγε ο χριστος σε αυτους;;; Ειναη αυτο το θέλημα του θεου;;; Αυτο τους ευλόγησε να κανουν;;; Ο χριστος ειπε να πιστεύουμε σε αυτον εμεις χάσαμε την πίστη πιστεύουμε σε προφητείες και Αγίους και ξεχάσαμε τον χριστο και το ειπε οτι θα πιστεύουμε σε αλλους. Ποσο αμαρτανουν αυτοι οι ανθρωποι που ξεχνάνε το εργο τους;;; Σας ρωτώ τους το ειπε ο χριστος;;; Τι λετε να ελεγε αν ερχοταν;;; Παιδια χάσαμε τον χριστο απο μεσα μας σαν έθνος και αυτο ειναι που προειδοποιούσε αυτο ειναι το κακο που μας ελεγε και ολλοι κοιτάμε τι θα μας πουν παει η ανθρωπιά η αγαπη η ταπεινότητα πανε ολα οι αξίες οι αρχές οι στόχοι ολλοι ζουν για το σημερα. Κριμα γιατι ολα γινονται ολα ειναι στο μυαλο ειτε πηστευει καποιος στον χριστο η οχι αυτος ευλόγησε τα παντα και διδαξε την αγαπη και ολα τα αλλα αν ειναι η αγαπη η ανθρωπιά η ταπεινότητα κατι κακο τοτε τι να πω. Ξέφυγα απο το θεμα απλα ειπα την γνωμη μου γιατι ειτε μου διαβασουν την εγκύκλιο εμενα προσωπικά ειτε οχι πλεον φαινεται η σταση της εκκλησίας με τα πλούτη τα χρυσά και τις περιουσίες ενω παιδακια πεινάνε ειδηκα σε αλλες χωρες κοσμος υποφέρει. Ποτε δεν βγηκε η εκκλησια να πει για τα μνημονια για χιλια στο να ενημερώσει τον κοσμο γιαυτα που κανουν ποτε. Ο χριστος ηρθε στην γη να παρει απο αυτους και να μοιράσει στον κοσμο σκεφτείτε το και θα καταλαβετε για ποιους ηρθε και με ποιους τα εβαλε…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σταθείτε ρε παιδια λιγο στην εκκλησια καποιοι διδάσκουν το μισος το μονο που λενε ειναι Ελλάς ελληνων χριστιανών αυτο ειναη μισος προς τους αλλους. Ο χριστος το ειπε αυτο? Το ειπε? Θα το ηθελε αυτο? Καποια πραγματα δεν στέκουν απο την πολιτικη της ελληνικής εκκλησίας εδω και χρονια. Οκ προσπαθούν να κρατήσουν ενα κομμάτι μαζι τους στοχεύοντας στην ιδεολογια καθε ελληνα οπως ειναι τα κομματα αλλα σαν γνωση ελληνικη και πνευμα χριστιανικό ξερετε ολλοι να κρίνετε το τι θα ελεγε ο χριστος μας και τι θα ηθελε απο τον καθένα απο εμας. Εχει χαθεί η μπαλα ο φασισμος εχει εδραιωθεί σε καθε ψυχη πανε αυτα που μας διδαξε ο χριστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχεις μπερδέψει τόσο πολύ στην προσπάθεια σου να ιντριγκαρεις αριστερέ αθεε. Ο μεγαλύτερος φασισμός είναι ο αθεϊσμός και τι έχει αποδείξει αυτό η ιστορία.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειμαι αριστερός καθυστερημενε δεν υποστηρίζω κανενα κομμα γιατι διαβαζω τι εχουν ψηφίσει και απο εκει κρίνω το τι ειναι και οχι απο το τι λενε. Και να ξερεις έξυπνε που το παιζεις και παντογνώστης πηστευω στον Ιησού Χριστό και μονο σε αυτον. Εσυ εισαι φασίστας που απαξιώνεις αποψεις αλλον δεν εχει καμια σχεση με τον χριστιανισμό αυτο ψαξτο γιατι ο χριστος δεν το θελει αυτο. Εισαι κ Εσυ μαζι με αυτους κ σε πειραξε μαλλον…. Ξενπερδεψετα Εσυ αφου τα μπέρδεψα εγω. Το ειπα κ στο σχολιο το λεω και τωρα πηστευω ΜΟΝΟ στον χριστο σε αυτα που διδαξε και οχι σε αυτα που θες Εσυ η αλλοι. Κ η εκκλησια δεν κρατεί αυτα που διδαξε ο θεος μονο διαβαζει Ευαγγελία και διάφορους ψαλμούς δεν διδάσκει ταπεινότητα ανθρωπιά χριστο με το να κανει τον κοσμο φασίστα και να μονοπωλεί. Εσυ κοιμησου οσο θελεις αλλα στο ξαναλεω δεν θα τα ηθελε ολα αυτα ο χριστος δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που διδαξε…. Εσυ εισαι φασίστας που εβγαλες και αποψη οτι ειμαι αριστερός τίποτε δεν ειμαι Εσυ ομως εισαι δεξιός φασιστακι κ εγω σου λεω οτι ο χριστος αφου ηρθε να παρει απο αυτους που ειχαν τα πολλα για να δωσει σε ολλους πιο πολυ αριστερός ηταν παρα δεξιός. Αριστερός πραγματικός οχι ΚΚΕ η ΣΥΡΙΖΑ καμια σχεση διαβασε τι θα πει αριστερα κ μετα μιλαμε. Ηρθε στην γη να αγωνιστεί για τους φτωχούς τους αρρώστους τους πονεμένους και αν ξαναέρθει πρωτα εσενα θα κρινει… Οι δεξιοί γίνανε πιο χριστιανοι απ´ολλους θα τρελαθούμε που η δεξιά εδω και χρονια δειχνει την σταση της το οτι δηλωνουν χριστιανοι ειναι αλλο πραγμα ολλοι βαζουν κατι για να παρουν ψήφους γιατι πρεπει να στοχεύσουν στην ιδεολογια του κοσμου. Κοιμησου Εσυ…

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.