Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κύπρος: Σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού



Υποθέσεις έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών από γιατρούς απασχολούν το υπουργείο Υγείας αλλά και τις αστυνομικές αρχές στην Κύπρο. Το κουβάρι του σκανδάλου άρχισε να ξετυλίγεται όταν μέλη της οικογένειας 41χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται διασωλημένος στην εντατική με Covid-19, κατήγγειλαν στην αστυνομία πως συγκεκριμένος γιατρός εξέδωσε στο εν λόγω πρόσωπο πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο ιατρός συνελήφθη χθες βράδυ, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομίας, ο 53χρονος φαίνεται να εξέδωσε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε τουλάχιστον άλλομ ένα ασθενή, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Και άλλοι γιατροί
Σύμφωνα με πληροφορίες της DW η περίπτωση του 53χρονου γιατρού δεν είναι η μόνη, αφού ενώπιον του υπουργείου Υγείας βρίσκονται και άλλες καταγγελίες σχετικά με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρμόδιο υπουργείο έδωσε στοιχεία στην αστυνομία για άλλους τρεις γιατρούς, εκ των οποίων οι δύο στην Λεμεσό και ο ένας στην Πάφο.

Παρά το ότι οι καταγγελίες βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας εδώ και ένα μήνα, φαίνεται πως η διερεύνηση τους θα αρχίσει σήμερα υπό την πίεση που ασκείται λόγω της αποκάλυψης του σκανδάλου. Στο μεταξύ ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος εξετάζεις καταγγελίες που βρίσκονται ενώπιόν του και θέλουν γιατρούς ή επαγγελματίες υγείας να παρακινούν πολίτες να μην εμβολιαστούν προβάλλοντάς τους ψευδή δεδομένα για τον εμβολιασμό.

Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό
Η ύπαρξη αντιεμβολιστών γιατρών που παρακινούν πολίτες να μην εμβολιαστούν με αποτέλεσμα κάποιοι εξ’ αυτών να καταλήγουν στα νοσοκομεία, απασχολεί έντονα το υπουργείο Υγείας, το οποίο σκέφτεται να επαναφέρει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου. Οι σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολίο σε υγειονομικούς επανέρχονται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας με ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Πηγή: DW
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Υπάρχει και ποιο βρόμικο κράτος από εμάς, εκεί την απάτη την έχουν κάνει επιστήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά ε χωρίς πλάκα ποιό λαμόγιο απο τους κύπριους πεθαίνεις .ΤΕΛΟΣ .εμείς είμαστε αγγελούδια μπροστά σε αυτούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε βλεπης τι αγγελουδια ειναι οι δικοι μας σε λιγο θα βγαλουν και φτερα για να φυγουν απο τη χωρα οι ανισορροποι αφορισμενοι καψανε επιτηδες τη χωρα και τρεχουν τα καυμενα παιδια με 700ευρω να σβησουν τις φωτιες ενω αυτοι απτο καναπε με 8000το μηνα το γλεντανε θανατος στους προδοτες πολιτικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι και εισαγγελέας και ανακριτής και ξέρεις ότι οι πολιτικοί κάψανε την Ελλάδα .τι θα διαβάσουμε άλλο . σίγουρα είσαι στην καφετέρια με τον καφέ στο ένα χέρι και το π..ι στο άλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.