Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Αρχιερατική Συγχοροστασία και Συλλείτουργο στην πανήγυρη του Αγίου Καλλινίκου (φωτο)



Εορτάσθηκε πανηγυρικά η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την οποία και διηκόνησε θεαρέστως ως Αρχιερεύς ο εορταζόμενος Άγιος.
Στον εορτασμό μετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ατλάντας (ΗΠΑ) Αλέξιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σιατίστης κ. Αθανάσιος και ο ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ καθώς και πλειάδα κληρικών μεταξύ των οποίων και οι Πρωτοσύγκελλοι των Ι. Μητροπόλεων Ναυπάκτου Αρχιμ. Καλλίνικος και Εδέσσης Αρχιμ. Στέφανος.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου και στην συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιατίστης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο υπογραμμίζοντας τις αρετές και την ποιμαντική προσφορά του εορταζομένου Αγίου.
Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 8 Αυγούστου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, και στην συνέχεια Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ατλάντας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου παραλληλίζοντας την προσωπικότητα του Αγίου Καλλινίκου με αυτή του συμπατριώτου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τον οποίον ευλαβείτο ιδιαίτερα. Κατά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ευλογήθηκε και το κόλλυβο του Αγίου.
Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δ. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Δήμαρχος Θέρμου (της ιδιαίτερης πατρίδος του Αγίου) κ. Σ. Κωνσταντάρας, οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. 
kaled
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. να αφήσετε τους πανηγυρισμούς και τις αρχιερατικές λειτουργίες και να βάλετε το χέρι στο πλουσιο παγκάρι ,να βοηθήσετε τους πυρόπληκτους,που άφησε στο έλεος του Θεού ο "κακομαθημενος " σας ο γκαντεμόσαυρος !Ο 'Αγιος Καλίννικος"δεν χρειάζεται τόσες πολυτέλειες! Σας καμαρώνει από ψηλά με την υποκρισία σας Γραμματείς και Φαρισαίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπε ζαιος χουβαρντας.... Ξεκίνα πρώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί συριζαίοι ρε καθίκι;κάψατε όλη την Ελλάδα ρε καθίκια,όλη την Εύβοια ρε καθίκια! οι άνθρωποι έχασαν περιουσίες , σπίτια 1 Οι δικοί σας που επι μισό αιώνα από το 1970 νομιμοποιούσαν κάθε οικοδομική αυθαιρεσία στο Μάτι,με λαδωμένους πολεοδόμους,μηχανικούς,συμβολαιογράφους, σήμερα παραδίνουν την Ελλάδα στους Γερμανούς να στήσουν ανεμογεννήτριες! Μιά ζωή είσαστε οι ίδιοι δοσίλογοι γερμανοτσολιάδες με την ευλογία της Εκκλησίας

      Διαγραφή
  3. Ντροπή το ξεφτιλίσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαχωβαδες ειστε ρε παιδια?που κολαει το ενα με το αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολλές χαμένες εργατώρες για προσευχές ....Δυστυχώς μένουμε πολύ πίσω.Η Εκκλησία θα πρέπει να εργάζεται πραγματικά αποφέροντας καρπούς άμεσους και στα διαλείμματα της δουλειάς να κάνουμε προσευχές ευχέλαια γαμους και βαφτίσια.
    Υγ. Όσοι πληρώνονται απ το δημόσιο δεν έχουν ως εργοδότη το κράτος? Είπε το κράτος μάσκες.Αυτός που σε πληρώνει! Δεν σας αρέσει ? παραιτηθείτε απ το μισθό.
    Υγ. 2 είμαστε όλοι Χριστιανοί αλλά εσωτερικά και διακριτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως ακριβώς τα είπατε. Για να τιμηθεί η Μνήμη ενός Αγίου δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνουν χώρα τόσες παράτες και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας οπου μάλιστα συναθρίζονται ενα σωρό επώνυμοι δίκην μαϊντανών περισσότερο για δημόσιες σχέσεις και λιγότερο να κάνουν το αυτονόητο

      Διαγραφή
  6. τα έχουμε κάνει όντως κουλουβάχατα .οι παπάδες έχουν γίνει οι πρώτοι δημοσιοσχετίστες ,οι ζαίοι μέσα στην θολούρα τους τα βάζουν με την εκκλησία κλπ .αυτο που είπε ο φίλος πιο πάνω .χριστιανός εσωτερικά και διακριτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά θαύματα ένα από αυτά που τον κάνανε αγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.