Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την κράτηση και απέλαση του προέδρου της ΠΟΕ, Γ. Βαρυθυμιάδη



Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

O εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, καταδίκασε «την απαράδεκτη τουρκική κίνηση εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γ. Βαρυθυμιάδη» προσθέτοντας: «Η κράτησή του είναι επιθετική κίνηση, στην οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Για «νέο παραλήρημα ναζιστικού τύπου» έκανε λόγο η Ελληνική Λύση. Εξέφρασε οργή «για τον συνεχή, ανελέητο διωγμό των Ελλήνων του Πόντου» και κάλεσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες». 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Η λεξη Γενοκτονια ειναι θεμα ολοκληρου του πολιτικου και οχι μονο φασματος και δεν μπορει κανεις να μιλα ως προνομιουχος η αρμοδιος της.ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!Δεν μπορει στην χωρα μας να υπαρχουν φωνες που μιλουν για μειονοτητα στη Θρακη και να κανουν διακοπες στα νησια μας και μεις να φοβομαστε να παμε στον τοπο που μας εκλεψαν εσφαξαν και εκτοπισαν με την βια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.