Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα



Τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα, με αιχμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην πρωτεύουσα και την Εύβοια, κυριαρχούν στις ειδήσεις της διεθνούς επικαιρότητας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται και σε άλλες χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Το BBC  στο δελτίο του προέταξε τις φωτιές στην χώρα  μας στις κυριότερες ειδήσεις του.

« Οι κυριότερες ειδήσεις…Η πύρινη απειλή: Ο Έλληνας πρωθυπουργός απήυθυνε έκκληση για ενότητα καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται περισσότερες από εκατόν πενήντα πυρκαγιές που απειλούν πόλεις και χωριά στην Ελλάδα.»

Με εκτενή ρεπορτάζ, το βρετανικό δίκτυο ενημερώνει για τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη χώρα μας, μεταδίδοντας μαρτυρίες των κατοίκων.

Σε ένα ρεπορτάζ  εμφανίζεται κάτοικος στον Λάσδικα στην Ηλεία  να εξηγεί στο βρετανικό κρατικό κανάλι γιατί παρέμεινε  κοντά στο απειλούμενο σπίτι του.

« Να φύγω, να πάω πού; Να καεί το σπίτι μου…Αν είχαμε φύγει, θα είχε καεί. Διώξαμε τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, και τα παιδιά και όποιος μπορούσε, έμεινε να βοηθήσει, όπως μπορεί.»

Το BBC, σχολιάζει  ακόμη  ότι « Ο Στρατός διπλασιάζει τις δυνάμεις του (στη μάχη της πυρόσβεσης). Αλλά είναι το κλίμα που ευθύνεται; Η κλιματική αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες θερμοκρασίες και καθιστά τις ξηρασίες πιο συχνές, συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές.»

Συνεχής η κάλυψη και από το αμερικανικό δίκτυο CNN  που εστιάζει στον πύρινο εφιάλτη που βιώνουν πολλές χώρες στη νότια Ευρώπη.

« Οι τελευταίες τρεις ημέρες ήταν εφιαλτικές για την Ελλάδα, και κυρίως για την Αθήνα, όπου ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές. Εδώ όπου βρίσκομαι είναι το σημείο απ΄ όπου πέρασε η φωτιά πριν λίγες ημέρες, καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια και τώρα οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν ξανά.»

Με ρεπορτάζ και συνεχείς ανταποκρίσεις, αποτυπώνει την καταστροφή και το ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.