Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνία Σταμενίτη με Πρόεδρο ΕΛΓΑ για το ζήτημα που παρατηρήθηκε στις πληρωμές προκαταβολών σε περιοχές της Αλμωπίας



Άμεση ήταν η επικοινωνία του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Σταμενίτη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες και αφορά την καταβολή των προκαταβολών για τα βιομηχανικά ροδάκινα σε περιοχές του Δήμου Αλμωπίας. 
Ειδικότερα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο πως διαπιστώθηκε η μη πραγματοποίηση πληρωμής προκαταβολών ειδικά για την καλλιέργεια βιομηχανικού ροδακίνου στα χωριά Εξαπλάτανος, Μηλιά και Ριζοχώρι ενώ εξετάζονται ενδεχόμενα παρόμοια ζητήματα και σε άλλες περιοχές.
Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανησυχία στους παραγωγούς. Δεδομένου ότι η εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινόμενων «Παγετός Άνοιξη 2021» προκάλεσε σημαντικές ζημιές και στις παραγωγές του βιομηχανικού ροδάκινου των εν λόγω περιοχών, ο Βουλευτής ζήτησε την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος για τα παραπάνω χωριά αλλά και όπου εντοπίζονται τέτοιου είδους ζητήματα.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε το Βουλευτή ότι το γεγονός αυτό οφείλεται σε τεχνικό ζήτημα και συγκεκριμένα στη μη ολοκλήρωση της γενικής εκτίμησης ζημιάς για ένα πολύ μικρό αριθμό Τοπικών Κοινοτήτων στην περιοχή της Αλμωπίας, το οποίο άμεσα θα διευθετηθεί με την καταβολή των προκαταβολών αυτών το Σεπτέμβριο.
Συνεπώς, προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων παραγωγών γίνεται γνωστό ότι οι προκαταβολές έναντι της αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στο βιομηχανικό ροδάκινο για τα χωριά Εξαπλάτανος, Μηλιά και Ριζοχώρι (και ενδεχομένως και άλλων περιοχών που διαπιστώθηκαν παρόμοια ζητήματα) θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Μια ενημέρωση τι κόψανε η Απαράδεκτοι αν είναι δυνατόν. καί αν η Πέλλα ήταν στο 80.....η στο. 65 Καρατζοβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σε χωριά του δημου Πέλλας έγινε το ίδιο επειδή είχε η Κατερίνα κόψανε όλους από την προκαταβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεκταρινια παλιος μυλοτοπος 80%= 240 το στρεμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τις προκαταβολές κόψανε και αυτούς που έκαναν για πρώτη φορά ΟΣΔΕ σε χωριό με 100% ζημιά. Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ,γιατί απλά μας έχουν γραμμένους εκεί κάτω που δεν πιάνει μελάνι .Πως να σε καταλάβει ένας ο οποίος παίρνει από 2500 έως 5000 χιλιάρικα το μηνα,δεν μπορεί και στο τέλος δεν τους νοιάζει.Φαντάσου να έδιναν αυτά οι προηγούμενοι αλήτες θα είχαν σηκωθεί και οι πεθαμένοι.Αλλά επειδή το 80% των αγροτών έχει περάσει από τα πολιτικά γραφεία εκατέρωθεν γλυφωντας τους λένε δεν πειράζει μωρέ καλά είναι και αυτά.Η συμπεριφορές αυτές αξίζουν μόνο σε δούλους και όχι σε ελεύθερους ανθρωπους.

      Διαγραφή
  5. Δηλαδή αν σε ένα χωριό δύο αγρότες έχουν Κατερίνα και άλλοι δέκα δεν έχουν, τι θα γίνει. Δεν θα πάρουμε τίποτα; Εμείς ούτε για να κάνουμε κομπόστα δεν είχαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΙ Ο ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ. ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ. 2331077600, 74720, 74720 ΤΙΠΟΤΕ. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ. ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.