Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη)



Στις 15 Αυγούστου 2021 πανηγυρίζει ο ιστορικός ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη).

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Καθημερινά από 1ης Αυγούστου θα τελείται στις 18.30 Εσπερινός και Παράκλησις της Θεοτόκου. Από 1-16 Αυγούστου θα τεθεί σε προσκύνηση το σεπτό ένδυμα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ενώ στις 14 και 15 Αυγούστου θα τεθεί σε προσκύνηση και η Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/8
18.30 Ιερόν Ευχέλαιον.
19.00 Προεόρτιος Εσπερινός και τελευταία Παράκλησις της Θεοτόκου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/8
07.00 Προεόρτιος Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
19.00 Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευσις της ιστορικής ιεράς εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
22.00 Απόδειπνον και Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/8
07.00 Όρθρος της Εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ.
18.30 Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκλησις του Αγίου Καλλινίκου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/8
18.30 Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκλησις του Οσίου Παϊσίου.

Από την Παρασκευή 13/8 έως και την Κυριακή 15/8 ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός όλη την ημέρα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ο άγιος Παισιος είχε απαγορεύσει ρητά τήν εκταφή του διότι ήξερε τι πανήγυρη θα ακολουθούσε..... Αυτοί που θέτουν σε προσκύνημα τα ρούχα τού Αγίου έχουν σε γνώση τους τις επιθυμίες τού Αγίου η έστω ότι πέφτουν σε πλάνες θεολογικές;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αγιος ελεγε και κατι ομως που φαινεται το ξεχασες.Ειμαι ενα τενεκεδακι που το γυαλιζω καλα και πεφτει το φως του Ηλιου πανω μου και σεις τρεχετε σε μενα και οχι στον Ηλιο που συμβολιζει κατι μεγαλυτερο.Εμεις λοιπον που προσκυνουμε το τενεκεδακι το ρουχο του πχ,ψαχνουμε μεσω αυτου να δουμε κατι ανωτερο συμφωνα με την ρητη εντολη διακρισης του Αγιου.Επομενως αδελφε,κατι αλλο θες να πεις καιμ κατι αλλο λες.ΡΩΤΑΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙ ΣΟΥ.Με αγαπη παντα αδελφε ΚΑΛΟ 15ΟΥΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΓ.Επισης αγαπητε εδωσε και μια αλλη εντολη διακρισης.Για ματαιο λογο μη πιανουμε στο στομα μας Ιερα και Οσια!Δηλαδη να χρσημοποιουμε οπως θελουμε την Ιεροτητα.Καθε θεσμος στα κοσμικα ειναι σεβαστος οπως και καθε τι που οι παππουδες μας αν και αριστεροι οι δεξιοι ειχαν μεγαλη διακριση στο πως θα μιλουν.Σημερα απο τα μικρα μας χειλακια βγαινουν ευκολα μεγαλα λογακια.Κανεις δεν εκπροσωπει τα Ιερα και ουτε τα Ιερα εχουν αναγκη τα χειλια μας,παρα μοναχα με σεβασμο πρωτα προς τον εαυτο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.