Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πόσο... ΠΑΣΟΚ είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη;



Καθώς φαίνεται, η κίνηση του πρωθυπουργού να προτείνει ως εκπρόσωπο της Ελλάδας την Άννα Διαμαντοπούλου για το τιμόνι του ΟΟΣΑ αποτέλεσε προάγγελο και άλλων μεταγραφών αυτού του είδους. Ένας γνώριμος πολιτικός, ένα «παιδί των κρίσεων», όπως ο ίδιος είχε πει κάποτε, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας. Ο λόγος για τον Σταύρο Μπένο που η τοποθέτησή του στην "καυτή" αυτή κυβερνητική θέση ευθύνης "ήρθε" να προβληματίσει (για μια ακόμη φορά) πολλά στελέχη που προέρχονται από τα "σπλάχνα" της Ν.Δ. Παράλληλα, ξανάνοιξε μια παλιότερη συζήτηση για τη δυνατότητα της ΝΔ να απορροφά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε ότι στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχουν 5 «πράσινοι» υπουργοί, 3 υφυπουργοί και 10 γ.γ. σε διάφορα υπουργεία, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και πρόσωπα προερχόμενα από το εκσυγχρονιστικό κυρίως ΠΑΣΟΚ θα επιζητήσουν μία θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια.
Εμφανής λοιπόν η... "προτίμηση" του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δη στελέχη του -πάλαι ποτέ- εκσυγχρονιστικού μπλοκ του Κώστα Σημίτη.

Στο μεταξύ, στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν τη «γκρίνια» για το μεγάλο ποσοστό (πρώην) «ΠΑΣΟΚων» σε σημαντικές θέσεις. Εύλογη η απορία στελέχους της ΝΔ (Β.Τζ) από την Πέλλα σε ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο:
"Τελικά θα την εκφράσω την απορία μου....Γιατί το ΠΑΣΟΚ με τόσα άξια στελέχη παίρνει στις εθνικές εκλογές τόσο μικρό ποσοστό;;;
Υ.Γ. Απορία που την έχω εκφράσει ξανά κατά το παρελθόν.....Γιατί ψηφίζαμε οι Νεοδημοκράτες τόσα χρόνια ΝΔ και όχι ΠΑΣΟΚ;;;"


Πολλοί νεοδημοκράτες εξάλλου διαμαρτύρονται και εκφράζουν -δειλά δειλά είναι η αλήθεια- την ανησυχία τους ότι κινδυνεύει η ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία της κυβέρνησης από την αξιοποίηση τόσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στελεχών που δεν προέρχονται από τα "κύτταρα" της παράταξης. 
Ερώτημα 1ο: "Πληγώνεται" πολιτικά και ιδεολογικά από τις επιλογές Μητσοτάκη η κυβέρνηση της ΝΔ; 
Ερώτημα 2ο: Απομειώνεται άραγε το κυβερνητικό φρόνημα επειδή πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν συμπεριλαμβάνονται στην «γαλάζια» επετηρίδα; 
Ερώτημα 3ο: Που το πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το πολιτικό μέλλον του κόμματός του; 
Ερώτημα 4ο: Τι θα κάνει με τους λεγόμενους "Καραμανλικούς" και "Σαμαρικούς";
Ερώτημα 5ο: Η διείσδυση του πρωθυπουργού στον χώρο της Κεντροαριστεράς αποτελεί μια ακόμη πολιτική επιλογή για διεύρυνση; (Η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυση της έχει προχωρήσει σε πολλές διευρύνσεις, πολύ συχνά προς το -φιλελεύθερο- κέντρο του πολιτικού φάσματος. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα του πολιτικού κέντρου, παρότι κατηγορείται για δεξιά στροφή σε πολλά ζητήματα). 
Όποιες και αν είναι οι απαντήσεις πάντως, μια σειρά στελεχών που προέρχονται από τον πολιτικό "πυρήνα" της ΝΔ αλλά και απλοί ψηφοφόροι του κόμματος ανησυχούν για το μέλλον της φυσιογνωμίας του κόμματος.
Ο Καλλικράτειος 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. στην "καυτή" αυτή κυβερνητική θέση ευθύνης ....
    ΕΔΩ ΜΗΠΩΣ ΓΕΛΑΜΕ;
    OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙς ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;
    ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό..λένε στη Νέα Δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μητσοτάκης θεωρεί όλους τους κεντροδεξιούς ανάξιους για επιτελική θέση. Οι θέσεις αφορούν μόνο τους κεντροαριστερούς. Μία με τα Σκόπια που κατάπιε την συμφωνία και Μία με τις θέσεις που τοποθετεί αριστερόστροφους Έκανε την ΝΔ δεκανίκη του ΠΑΣΟΚ Οι Νεοδημοκράτες κοιτάζουν άπραγοι να μετασχηματίζεται η κυβέρνηση σε φέουδο της αριστεράς. Όμως οι εκλογές θα έρθουν και τότες θα δεις τι σημαίνει δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.
    ΖΗΤΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ κανείς όλοι αγωνιστές τις αριστεράς .Μόνο να δει κανείς ποιοί πήγαν από το ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει το επίπεδο του κόμματος Ραγκούσης Τζάκρη όλα τα καλά παιδιά και κυρίως πολιτική α γραμμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα τα πονηρα οταν διαλυετε την Ελλαδα να τα αφησετε. Δεν ειναι καθολου Πασοκ. Οσοι πασοκτσηδες πηγαν εκει εχουν γινει δεξιοι. Καταλαβατε αποτυχημενοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι. Τέτοιες αναστολές δεν έχει η ΝΔ Αρκεί να είμσστε εξουσία. Θα φάει καλά . ΝΔτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.