Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Λουκέτο'' τα μεσάνυχτα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης - Τα νέα μέτρα



Στην εξειδίκευση επιπλέον μέτρων που εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερ-μεταδοτικής παραλλαγής "Όμικρον" του SARS-CoV-2, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου έως και 16 Ιανουαρίου με προοπτική επέκτασης αν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν βελτιωθούν.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης μπαίνουμε στην επικράτηση της Όμικρον και πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες και έκανε έκκληση τήρησης των μέτρων και αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Αυτές τις μέρες ο ιός δεν κυκλοφορεί? Την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα γίνεται χαμός σε όλα τα club στα οποία θα μπαίνουν και παιδια μόνο με σέλφ τεστ και εσείς μου λέτε ότι θα ισχύουν τα μέτρα από 3 Ιανουαρίου? Το κακό θα έχει γίνει όπως έγινε και τα Χριστουγεννα ! Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπείτε με αυτά τα μέτρα γιατί αν θέλατε να περιορίσετε την διασπορά θα τα περνάτε πολύ νωρίτερα και όχι από τις 3!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... σε τι αποσκοπείτε με αυτά τα μέτρα ...
      ΑΚΟΜΑ ΑΝΡΩΤΙΕΣΑΙ;
      ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΟΣΤΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΡΥΠΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε

      Διαγραφή
  2. ο ιός κυκλοφορεί όπώς γουστάρει η κυβέρνηση,με βάση το πολιτικό κόστος! 2 χρόνια πανδημίας με ημίμετρα,21.οοο νεκρούς! Εγκληματίες που δεν έκαναν τίποτε,ενώ ξοδεύουν τα χρήματα σε πολιτιστικές φιέστες του Ρουβά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δούλεμα πάει σύννεφο!! Δεν συνάδει τίποτα 👍👍👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ που εμβολιάστηκα 3 φορές για να πηγαίνω γήπεδο και να κάνω clubing;
    Τελικά Μητσοτάκη εμάς μας μάμησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τον μ@@@@ μαμησε και όλη την Ευρώπη τα ίδια στην Γαλλία γερμανια ....

      Διαγραφή
  5. Αν θυμάμαι καλά...πριν από ένα μήνα περίπου τα κρούσματα είχαν αυξηθεί με το νομό μας να φτάνει περίπου στα 300,.... αλλά τότε δεν είχε τόσο πολλα κρουσματα η αγαπημενη τους ΑΘΗΝΑ και μιλουσαν για τοπικούς περιορισμούς κλπ.Γιατι λοιπόν δεν κάνουν αυτούς τους περιορισμούς μόνο στις "δύσκολες"περιοχές....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς σχολιαστες: Χρόνια Πολλά και καλά. Αφήστε κατά μέρος τα rapid και self test. Τρέξτε γρήγορα για IQ test. Θυμάστε τον παπά Νικόλα από την Ερατυρα της Κοζάνης; Είπε ότι ο κάθε γελαδαρης έχει άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο.
      Τρέξε πρώτος γιατί όταν ένας παπάς είναι κατά των εμβολίων covid είναι ψεκας και επικίνδυνους, ενώ όταν είναι υπέρ πρέπει να τον ακούμε.
      Δεν σε σώζουν ούτε 7-8 δόσεις που έχει π το προγρανματήσει η ΕΕ

      Διαγραφή
    2. Εσενα τι θα σε σωσει ηληθιε? Με το εμβολιο εχουμε μια ελπιδα. Αν ομως και εσεις εμβολιαζοσασταν θα ηταν διαφορετικη η ζωη ολων μας!!

      Διαγραφή
  7. Θα ήταν καλό όταν εκφράζονται απόψεις η απαντήσεις σε απόψεις άλλων ,οι υπεύθυνοι να φροντίζουν λιγάκι ως προς το περιεχόμενο,έτσι ώστε να μην θίγονται πρόσωπα..ο καθένας έχει μυαλό και κριτικό πνεύμα...το τι θα κάνει σχετικά με τους εμβολιασμούς είναι θέμα δικό του.Προσωπικα έχω εμβολιαστει και δεν ανέχομαι προσβολές από κανέναν ανώνυμο η επώνυμο.Λυπαμαι αλλά θα σταματήσω να ενημερώνομαι από το site σας.Καλη χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις πασάρανε το παραμύθι των εμβολίων στους επιχειρηματίες της εστίασης , η συντριπτική πλειοψηφία έτρεξε να εμβολιαστεί και να βάλει στην πρόσοψη της επιχείρησης ταμπέλα που δήλωνε ότι το κατάστημα είναι covid free με όλο το προσωπικό εμβολιασμένο λες και μετά από όλα αυτά ο ιος δεν θα πλησίαζε.
    Με μεγάλη χαρά ζητούσαν τα χαρτιά από τους πελάτες πιστεύοντας ότι όλα πήραν τον δρόμο τους.
    Το τυράκι το βλέπανε, την φάκα όμως......
    Είχανε μπροστά τους άτομα που ήταν έτοιμα να πράξουν ότι τους ζητούσαν όπως δείχνουν τα γεγονότα.
    Το παραμύθι ήταν ακόμα στην αρχή και τα χειρότερα δυστυχώς για όλους μας είναι μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ........... Και ο Κούλης στην Ήπειρο για διακοπουλες χαλαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .......και με 21657 κρούσματα,Τα πνεύματα του βουνού είπαν: πως θα γυρίσει,και θα το παίξει και καλά ήρωας της marvel,σε συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.