Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

A΄ΕΛΜΕ Πέλλας: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!


Η Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας  σε επιστολή της προς τα σχολεία και την ΟΛΜΕ, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας για εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα λόγω καιρικών συνθηκών, αναφέρει:

Προς: Συναδέλφους – Σχολεία, ΟΛΜΕ
Κοιν.: ΔΔΕ Πέλλας, ΜΜΕ

Για την τηλεκπαίδευση σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων λόγω καιρικών συνθηκών 

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Τα σχολεία, σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας, κλείνουν λόγω των καιρικών συνθηκών! Τα ανύπαρκτα μέτρα για την πανδημία, η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, το κυβερνητικό σχέδιο «ανοιχτές πόρτες και παράθυρα», σε συνδυασμό με τις απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές και τα προβλήματα θέρμανσης των σχολείων, δημιουργούν για μια ακόμα φορά μια εκρηκτική κατάσταση!
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τα σχολεία της Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας με απόφαση των Δημοτικών αρχών για αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας, θα λειτουργήσουν από την 2η διδακτική ώρα τα σχολεία του Δήμου Έδεσσας, ενώ θα παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία του Δήμου Σκύδρας.
Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν. Ήδη μια σειρά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στέλνουν οδηγίες για ενεργοποίηση του «αμαρτωλού» WEBEX τις επόμενες μέρες.
Θέλουμε να ρωτήσουμε την ηγεσία του Υπ. Παιδείας, τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές που δε διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους, τους συναδέλφους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση; Αύριο, εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μετακινηθούν με ασφάλεια, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μέσα της τηλεκπαίδευσης; Τι θα γίνει χωρίς «ειδική άδεια» για όλους τους γονείς; Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι; Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και καλούνται τα ίδια να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης;
Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για χάσιμο των μαθημάτων λόγω χιονιά καθώς εξακολουθεί να μην καλύπτει τα χιλιάδες λειτουργικά κενά, που υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τα χιλιάδες κενά λόγω covid που συνεχώς προστίθενται και καθημερινά χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων. 
Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για σχολεία με υγιεινή και ασφάλεια.

Απαιτούμε:
- Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού. 
- Το ΥΠΑΙΘ να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών.  
- Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.
Επισημαίνουμε ότι,  με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που επικαλούνται, το ΥΠΑΙΘ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: 
Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.
Το ΥΠΑΙΘ και οι Δ/νσεις εκπαίδευσης οφείλουν να παρέχουν όλα τα τεχνολογικά μέσα εντός της σχολικής μονάδας και για όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να ζητήσουν να παραβρεθούν στα σχολεία τους για κάθε είδους καθήκον που τους ανατίθεται. 
Επιπλέον, με δεδομένα τα παραπάνω, σε περιπτώσεις όπου οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν.  Είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση, με αποκλειστικά δικό μας εξοπλισμό, με προσωπικά έξοδα, για τα οποία ποτέ δεν αποζημιωθήκαμε και χωρίς επιμόρφωση, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Δε θα δεχτούμε, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν! Σήμερα είναι ο καιρός, χθες ήταν οι μαθητικές καταλήψεις και η απόπειρα να μετατραπούν οι καθηγητές σε καταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!
- Εδώ και τώρα μέτρα για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
- Τα σωματεία θα σταθούν στο πλευρό όλων των εκπαιδευτικών απέναντι σε κάθε απειλή και διοικητική αυθαιρεσία.
- Το ΔΣ της ΟΛΜΕ οφείλει άμεσα να πάρει θέση. Να απαιτήσουν από το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει την εγκύκλιο για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και να καλύψουν με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

Η Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας
Σεμερτζίδου Δέσποινα                 Τραπεζανίδης Γιώργος

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ....όπως και για τους γονείς που τρέχουν στα φροντιστήρια για να μάθουν τα παιδιά τους αυτά που θα έπρεπε να τους τα μάθετε εσείς που πληρώνεστε για αυτό και δεν το κάνετε,για αυτό απαιτώ και εγώ σαν ένας τέτοιος γονέας την άμεση χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των επιπλέον εξόδων μου,όπως επίσης εφάπαξ αποζημίωση των παιδιών μου για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες , αλλά μήπως δεν έχεις απόλυτο δίκαιο.
      Κάποτε για να περάσει ένα παιδί την τάξη, ειδικά στη β΄βάθμια, έπρεπε να κάνει τον κ@λ@ του τάληρο που λέγαμε.
      Τώρα από την είσοδο του στο δημοτικό έως και την αποφοίτησή του από το λύκειο, περνάει αέρα διαβάσει δεν διαβάσει, αξίζει δεν αξίζει για να μη του δημιουργήσουμε και ψυχολογικά.
      "οταν φτάσει ένας μαθητής στην α΄ ή β΄ γυμνασίου με τεράστια κενά από το δημοτικό ακόμα, η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.
      Και ο αδιάφορος και ο τεμπέλης και αυτός που δημιουργεί θέματα μέσα στην τάξη με την συμπεριφορά του θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον επιμελή και ικανό.
      Πώς λοιπό περιμένουμε να λειτουργήσει ένας εκπαιδευτικός σε ένα τέτοιο περιβάλλον και πόσα μπορούμε να απαιτήσουμε από τον εκπαιδευτικό αυτόν;
      Πώς θα αισθανόσουν αν στο φροντιστήριο που έστελνες το παιδί σου επικρατούσε παρόμοια κατάσταση και υπήρχε τεράστια διαφορά μεταξύ των παιδιών του τμήματος;

      Χωρίς αξιολόγηση των μαθητών θα διαιωνίζεται η παρούσα κατάσταση, κάτι που βολεύει πολλούς.

      Διαγραφή
    2. Ενώ η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών....δεν συνίσταται.

      Διαγραφή
    3. Σωστά τα λες ανώνυμος 8:08 αλλά δυστυχώς ελάχιστοι σκέφτονται έτσι.μονο αν μπουν στις τάξεις θα το διαπιστώσουν!!!

      Διαγραφή
  2. Τώρα το θυμηθηκατε?που ήταν η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ περισυ που αλλάζαμε συνδέσεις ίντερνετ με κόστος δικό μας για να μπορούμε να κάνουμε μάθημα,?,περισυ που μέσα στο ίδιο σπίτι μπορεί να έκαναν μάθημα εκπαιδευτικοί και τα παιδιά τους?περισυ που κάποιοι κάνανε μάθημα με κινητό γιατί δεν μπορούσε η οικογένεια να αντέξει το κόστος νέου λαπτοπ η υπολογιστή στο σπίτι?περισυ που προσπαθούσαμε ώρες ατελείωτες τα απογεύματα να μαθουμε τα διαφορα εργαλεία,την e class την eme γιατί δεν είχαμε τις απαραίτητες γνώσεις του υπολογιστή?τώρα δεν έχει νόημα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.