31.1.22

Έδεσσα: Πορεία διαμαρτυρίας τουριστικών πρακτόρων με τα λεωφορεία τους -Ζητούν μέτρα στήριξης



Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τουριστικοί πράκτορες- ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων του Νομού Πέλλας, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του κλάδου τους. 
Οι τουριστικοί πράκτορες, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησής τους, διαμαρτύρονται για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς ο κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης τους, έχουν δεχθεί πολύ  μεγάλο πλήγμα απ' την πανδημία του κορωνοϊού, με τεράστια μείωση του τζίρου και πλέον να τίθεται θέμα επιβίωσης. Επίσης, αντιδρούν στην εξαίρεσή τους από το νέο αναπτυξιακό Νόμο "
Η πορεία στην Έδεσσα με τα -επτά συνολικά- λεωφορεία ξεκίνησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό και κατέληξε στο διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας (πρώην νομαρχία), όπου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, στον οποίο παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Ειδικότερα, οι τουριστικοί πράκτορες αφού τόνισαν ότι έχουν να κινήσουν 2 χρόνια τα λεωφορεία τους λόγω της πανδημίας, αναφέρθηκαν στα αιτήματά τους ζητώντας αποζημίωση της μειωμένης πληρότητας 65% των τουριστικών λεωφορείων, τα τουριστικά λεωφορεία δημοσίας χρήσης να συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο, ζητούν λόγω μηδενικού εισοδήματος αποζημίωση και να εξεταστούν οι ενστάσεις του στην ΑΑΔΕ, γιατί δεν έλαβαν προκαταβολές, ζητούν μείωση τελών κυκλοφορίας, μόνιμη υπαγωγή των μεταφορών σε καθεστώς ΦΠΑ 13%, συνέχιση των προγραμμάτων επιδότησης ενοικίου για τις επιχειρήσεις τους και αναστολές προσωπικού, συνέχιση αναστολών πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και παράταση του ορίου διαγραφής των τουριστικών λεωφορείων.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ






 

5 σχόλια:

  1. η πορεία ήταν ενός γραφείου!!! όλα και όλα 9 λεωφορεία τα 7 του ενός !!! και να κορνάρουν όλα μαζί μέσα στην πόλη ( φυσικά οι πολίτες ήταν με το ''μέρος τους'' το καντήλι έπεφτε σύννεφο αλλά που να καταλάβουν οι τσομπανιδες οδηγοί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΕΙ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΔΑ.ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τράβα στο δέντρο σου ουγκ στο καναδα την φασαρία την έκαναν 50.000 σε ένα λαό 40 εκατομμυρίων με 85% εμβολιασμένους

      Διαγραφή
    2. Ο "ουγκ" όπως τον είπες φιλαράκι έχει δίκιο γιατί στην Αγγλία αναιρούν όλα τα μέτρα. Όχι μόνο αυτό, οι νοσοκομειακοί δε χρειάζεται πια να είναι καν εμβολιασμένοι : theguardian.com/society/2022/jan/31/ministers-plan-to-scrap-vaccine-mandate-for-nhs-staff-in-england
      H Δανία καταργεί όλα τα μέτρα και δε θεωρεί πια τον ιό ως απειλή: bloomberg.com/news/articles/2022-01-26/denmark-to-end-covid-curbs-as-premier-deems-critical-phase-over
      Φασαρίες για τα μέτρα γίνονται κάθε βδομάδα σε πολλές χώρες και από ψεκ και από τρύπιους.
      Δε βλάπτει να ανοίγεις τα μάτια σου λίγο πρώτα

      Διαγραφή
    3. ο ουγκ παραμένει ουγκ και στο τέλος την πανδημίας δεν αλλάζει, θα ασχοληθεί με άλλα θέματα πχ αν η γη είναι επίπεδη,θεματοφύλακας του συντάγματος,ομόλογα του σωρρα, κτλπ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.