Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ονοματοδοσία βιβλιοθήκης Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου σε ''Θεολόγου Βασιλείου Πόπτση''



Την Παρασκευή 30.01.2022 πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου, σε "αίθουσα Βιβλιοθήκης Θεολόγου Βασιλείου Πόπτση", ως φόρο τιμής του καθηγητή του σχολείου μας Βασιλείου Πόπτση που έφυγε από την ζωή στις 14.11.2021, ύστερα από πολύμηνη και άνιση μάχη λόγω Covid 19.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο δήμαρχος του Δήμου Πέλλας κ. Σταμκος, ο Αντιδήμαρχος κ., ο   Παιδαγωγικός Υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Έργου του σχολείου μας κ. Περπερίδης, ο Πρόεδροε Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας κ. Σουκιούρογλου και η σύζυγος του εκλιπόντος. 
Ομιλητές ήταν οι μαθήτρια Θωμαϊδου Αντωνία, ο μαθητής Τόσιος Γιάννης, η καθηγήτρια Τσομπάνογλου Κωνσταντίνα και ο διευθυντής του Γυμνασίου Ν. Μυλοτόπου Χριστοφορίδης  Σταύρος, τον λόγο έλαβε και ο δήμαρχος κ. Στάμκος Γρηγόριος.
Στο πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης των μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του Covid 19, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες μας συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρακολουθώντας την από τις αίθουσες διδασκαλίας τους, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με τον χώρο της εκδήλωσης.

Ποιος ήταν ο Βασίλης,
Από Σταύρο Χριστοφορίδη -Διευθυντή του Γυμνασίου Ν. Μυλοτόπου
Υπήρξε χαμογελαστός και αισιόδοξος, έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή του, όπως είχε μάθει μια ζωή να δίνει μάχες και να νικάει, «με την καρδιά του», όπως συνήθιζε να λέει. 
Στη σύντροφο της ζωής του Καίτη  και στα αγαπημένα του παιδιά,   την Άννα, το Νίκο και τον Άγγελο, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και οδύνη. 
Καταγόταν από το χωριό Περίκλεια Αλμωπίας, κατόπιν έζησε στην Αριδαία και μετά στα Γιαννιτσά.
Μαχητής και πεισματάρης, παρά τις δυσκολίες, σπούδασε στη Θεολογική Σχολή και στη συνέχεια, έδωσε για  3  δεκαετίες τον καλύτερο εαυτό του στην εκπαίδευση και συνέβαλε καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου μας.
Μέλος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας « Φίλιππος» επί σειρά ετών, ιδρυτικό μέλος της, ήταν πάντα μπροστάρης, πάντα στην πρώτη γραμμή,  φωτεινό και πρωτοπόρο πνεύμα.
Ιδιαίτερα αγαπητός δάσκαλος, εξαιρετικός στη συνεννόηση με τους γονείς και τους μαθητές, ψύχραιμος στις δύσκολες στιγμές. Αγαπούσε ιδιαίτερα τα μικρότερα παιδιά, αναλάμβανε πρωτοβουλίες στο σχολείο   και συμμετείχε με υπευθυνότητα στην υλοποίησή τους.
Επίμονος μελετητής, περπάτησε όλους τους δρόμους και τα μονοπάτια και δεν έκρυβε την αγάπη του για την Μακεδονία  και την ιστορία της.
Οι ιδιαίτερες ικανότητες και ιστορικές γνώσεις του και η πολύχρονη ενασχόλησή του γύρω από την ιστορία, τον οδήγησαν τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας ταυτόχρονα με τεκμηριωμένες και έγκυρες ανακοινώσεις.
Ερασιτέχνης, με γνώσεις και ικανότητες επαγγελματία, με πλούσια ατομική προσφορά και συμμετοχή στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής .
Μετά από σκληρή μάχη εβδομάδων, στις νεότατος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών.
Χαμογελαστός και αισιόδοξος, στα χείλη του πάντα το «ευλόγησον», έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή του. 
«Συνάδελφε  Βασίλη, μας άφησες σε εποχές δύσκολες. Για μας, τους συναδέλφους σου, που είχαμε την τιμή τα τελευταία 10  χρόνια να βαδίσουμε μαζί σου στο εκπαιδευτικό μονοπάτι, για όλους και όλες εμάς που σε αγαπήσαμε και σε εκτιμήσαμε σαν ένα πολύτιμο συνάδελφο, είναι δύσκολο, είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι δεν θα αντικρύσουμε ξανά το χαμόγελό σου. 
Ξέρουμε όμως ότι στο δρόμο που πορευόμαστε όλοι μαζί, δε λείπεις και δεν θα λείψεις. Γιατί  μας συντροφεύει η μαχητικότητά σου, το έργο σου, η αισιοδοξία και η πίστη σου σε κάθε τι ωραίο.
Μας συντροφεύει το πείσμα σου για την ζωή, την εκπαίδευση, την θεολογία και την ιστορία και φυσικά η αγάπη σου για την οικογένειά σου.
Αυτό το δρόμο  συνεχίζουμε να βαδίζουμε τιμώντας τη μνήμη σου και την προσφορά σου, στον κοινό μας αγώνα: για τους μαθητές και μαθήτριες μας, για το σχολείο μας, για την εκπαίδευση.»






 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Καλο παραδεισο να εχεις φιλε βασιλη.....δυστηχως οι καλοι φευγουν πρωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικός συνάδελφος και άνθρωπος.!!!κρίμα!!!!Καλό Παράδεισο Βασίλη.Κουραγιο και δύναμη στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.