Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το νεοναζιστικό ουκρανικό ''Τάγμα Αζόφ'' δείχνει η Μόσχα για την τραγωδία με τους 10 Έλληνες ομογενείς στο Σαρτανά



Σε ανακοινώσεις προχώρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με την επίθεση στη Μαριούπολη, η οποία κόστισε τη ζωή και σε δέκα Έλληνες ομογενείς και προκάλεσε επιπλέον διπλωματική ένταση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

Η Μόσχα έχει αρχίσει να δέχεται σοβαρές επικρίσεις από την Ουκρανία, η οποία κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα ότι χτυπούν πολίτες και μη στρατιωτικής υποδομές, με τη Ρωσία να αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς.

Σχετικά με την αιματηρή επίθεση στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης, το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι το νεοναζιστικό παραστρατιωτικό «Τάγμα Αζόφ» ευθύνεται για το μακελειό, επισημαίνοντας ότι χτύπησε κατοικημένες περιοχές με πυραύλους.

«Στις 26 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως τις 16:20 Ουκρανοί εθνικιστές από το τάγμα "Αζόφ" χτύπησαν με αεριωθούμενα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων "Γκραντ" κατοικημένα τετράγωνα του χωριού Σαρτανά στα περίχωρα της Μαριούπολης και το σχολείο αρ. 8 της Μαριούπολης. Ως αποτέλεσμα υπάρχουν νεκροί μεταξύ των αμάχων και καταστροφές κατοικιών. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποιούσε ότι από τους Ουκρανούς εθνικιστές προετοιμάζονταν παρόμοιες προβοκάτσιες», ανακοίνωσε σήμερα κατά τον ημερήσιο απολογισμό του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ.

Ο Ρώσος στρατηγός υποστήριξε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν καταφέρουν χτυπήματα εναντίον πόλεων και οικισμών, λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία της ζωής των αμάχων πολιτών».

Κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκε και χθες χτύπημα με όπλο υψηλής ακρίβειας και χρήση βαλλιστικού πυραύλου εναντίον στόχων της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας. Αναλυτικά έχουν καταστραφεί 975 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών 23 κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών, 51 ραντάρ, 31 αντιαεροπορικά συστήματα S-300, Buk M-1, Osa, 36 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 2 τακτικοί πύραυλοι Tochka-U, 223 τεθωρακισμένα, 39 πολλαπλούς εκτοξευτήρες, 86 μονάδες πυροβολικού και 143 οχήματα και τεχνικά μέσα.

«Έχουμε αποδείξεις»
Η ελληνική πλευρά, πάντως, ανέφερε, δια στόματος εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, ότι έχει αποδείξεις πως η Ρωσία ψεύδεται και ότι οι δυνάμεις της Μόσχα είναι αυτές που ευθύνονται για την καταστροφή που άφησε νεκρούς δέκα Έλληνες. 

Η Αθήνα έχει αποδείξεις ότι είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε χθες η Ρωσική Πρεσβεία, ότι δηλαδή δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις στα περίχωρα του χωριού Σαρντανά όπου έπεσαν νεκροί ομογενείς, απορρίπτει κατηγορηματικά το υπουργείο Εξωτερικών τις αιτιάσεις της Μόσχας, όπως εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους της στην Ελλάδα. 

Τη σχετική δήλωση έκανε μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής διπλωματίας στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που κόστισαν τη ζωή σε συνολικά 10 Έλληνες.

Σημειώνεται ότι από το χωριό Σαρτανά έχει ήδη αναχωρήσει ομάδα με 80 ομογενείς, η οποία μεταφέρεται στη Μαριούπολη για να βρει καταφύγιο.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.