Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σενάρια για εκλογές εντός του 2022 - Ποια πρόσωπα διεκδικούν μια θέση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Πέλλα



Όλο και περισσότερο κυκλοφορούν στα κομματικά στρατόπεδα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2022, εφόσον το επιτρέψουν οι (υγειονομικές) συνθήκες. 
Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι εξέτασαν ενδελεχώς όλα τα δεδομένα και αφού έλαβαν υπόψη τόσο την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, σε συνδυασμό με την πρόβλεψη του ΠΟΥ ότι η πανδημία φθίνει στην Ευρώπη, όσο και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται το τελευταίο διάστημα στην εγχώρια πολιτική σκηνή, "άναψαν το πράσινο φως" για τη διεξαγωγή του "γαλάζιου" συνεδρίου (6-8 Μαϊου), το οποίο, όπως φαίνεται, θα αποτελέσει ορόσημο και αφετηρία στην πορεία προς τις βουλευτικές κάλπες.

Πολλοί είναι αυτοί πάντως που εκτιμούν ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (αρχές καλοκαιριού ή Φθινόπωρο αλλά σε κάθε περίπτωση εντός του 2022) αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση για μην συνεχιστεί η φθορά της και να κερδίσει (την δεύτερη φορά αφού ξεπεραστεί το "εμπόδιο" της απλής αναλογικής) την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Έτσι η ονοματολογία για τις υποψηφιότητες των ψηφοδελτίων "φουντώνει"…

Τα σενάρια για την ΠΕ Πέλλας

Στη ΝΔ

Σε ότι αφορά στο κυβερνών κόμμα όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές είναι σίγουρο ότι θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους. Πρόκειται για τους Γιώργο Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Βασίλη (Λάκη) Βασιλειάδη. Ο Στάθης Φουντουκίδης που συμμετείχε στις εκλογές του 2019 με πολύ καλή επίδοση για πρωτοεμφανιζόμενο υποψήφιο βουλευτή, δεν θα «ξαναδοκιμάσει την τύχη του», αφού φαίνεται ότι επιλέγει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας, ενώ συνεχώς «αδυνατίζει» το ενδεχόμενο μεταπήδησης του δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ελληνική Βουλή. Ο έμπειρος αντιδήμαρχος Γιάννης Μουράτογλου, ο οποίος έχει «κόψει πολλά χιλιόμετρα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις στην ΚΕΔΕ-  είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σε ότι αφορά στις γυναικείες παρουσίες, εκ νέου υποψήφιες μπορεί να είναι η Νίκη Ποζίδου (Σκύδρα) και η Μαρία Ζωγράφου- Τσαντάκη (Γιαννιτσά). Αυτή τη φορά όμως το κυβερνών κόμμα θα (πρέπει να) λάβει υπόψιν και τη γεωγραφική ισορροπία που πρέπει να διατηρηθεί στο ψηφοδέλτιο της ΠΕ Πέλλας, κάτι που δεν έγινε στις περασμένες εκλογές (πέντε υποψήφιοι από τους έξι συνολικά ήταν από τα Γιαννιτσά και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας) και σχολιάστηκε δυσμενώς, άσχετα από το αποτέλεσμα και τη μεγάλη νίκη της ΝΔ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, αν εξαιρέσουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η νυν βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη θα είναι εκ νέου υποψήφια, ενώ σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του πρώην βουλευτή Γιάννη Σηφάκη. Ο δικηγόρος Ζήσης Τριανταφυλλίδης είναι πολύ πιθανό να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, όπως άλλωστε ήταν και το 2019, ενώ ο πρώην βουλευτής και διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, γιατρός, Χρήστος Σμίας, θα μπορούσε επίσης να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.

Από την Έδεσσα η εκπαιδευτικός Άννα Σεμερτζίδου, που ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2019 θα έχει και πάλι μια θέση στο ψηφοδέλτιο, όπως βέβαια ανοικτό είναι το ενδεχόμενο από την περιοχή της Σκύδρας να συμμετάσχει η αγρότισσα Σοφία Κρητίδου. Επίσης, από την περιοχή της Σκύδρας, ο υποψήφιος βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 και πρώην γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Πέλλας Παύλος Κελεσίδης, είναι ένα όνομα που μπορεί να αξιοποιηθεί ως υποψήφιος. 

Στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Ώθηση στην ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛ. για μια έδρα στην Πέλλα, δίνουν οι υποψηφιότητες των δικηγόρων Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Νίκου Παπανικολάου (ήταν και οι δύο στο ψηφοδέλτιο το 2019) και -σύμφωνα με πληροφορίες- του Αντώνη Ξυλουργίδη. Και οι τρεις, μεταξύ άλλων, θα διεκδικήσουν στις βουλευτικές εκλογές την ψήφο των πολιτών.

 

 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Δεν παίρνετε και την Δήμαρχο Σκύδρας κάπου να γλιτώσουμε από το Σοβιέτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ραχήλ ήρθε η ώρα σου.Δεν έχεις αντίπαλο και το κιναλ θα έχει έδρα.Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.