Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τουρκία - Ελλάδα 67-76: Άλωσε την Πόλη και πάει φουλ για το Παγκόσμιο Κύπελλο!



Η Ελλάδα υπέταξε την Τουρκία για δεύτερη φορά και ουσιαστικά εξασφάλισε μία θέση στη 2η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.
Η Ελλάδα μπήκε στο παρκέ του Sinan Erdem Hall χωρίς πίεση και αυτό άρχισε να διαφαίνεται από την πρώτη περίοδο. Οι παίκτες του Μανωλόπουλου έπαιξαν καλύτερη closeout άμυνα στους Τούρκους σουτέρ (και κυρίως στον Mahmutoglu), σούταραν με αυτοπεποίθηση και -εν αντιθέσει με το πρώτο ματς- έβαλαν τα πολλά ελεύθερα σουτ που βρήκαν. Κάπως έτσι ξεπέρασαν το καλό ξεκίνημα των Τούρκων (5-0 στο 2’, 13-7 στο 6’), ισοφάρισαν το σκορ στο 8’ (13-13) και στο 10’ προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (15-17).

Η Εθνική ακολούθησε στο σκορ τους γηπεδούχους για κάμποση ώρα από εκεί και πέρα, μέχρι που στο 19’ ανέκτησε το προβάδισμα (29-30) και φρόντισε να το διατηρήσει μέχρι τέλους. Η ελληνική ομάδα κατάφερε μάλιστα να δημιουργήσει διαφορά 16 πόντων στο 30’ (46-62), κλείνοντας το 3ο δεκάλεπτο με 6/10 τρίποντα. Οι Τούρκοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσουν το ματς (ως επί το πλείστον με… βροχή τρίποντων) και εν μέρει το κατάφεραν.

Ένα καταιγιστικό σερί 14-0 έριξε μέσα σε πέντε λεπτά τη διαφορά στους δύο πόντους (60-62 στο 35’), αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άντεξε. Δεν κατέρρευσε. Μετά το (δεύτερο) τάιμ άουτ του Μανωλόπουλου η Ελλάδα πέτυχε πέντε σερί πόντους και λίγο αργότερα ανέβασε τη διαφορά μέχρι τους οκτώ πόντους (62-70) με μόνο 1’45’’ να απομένει. Μία διαφορά που ήταν αρκετή, για να της δώσει και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-36, 46-62, 67-76

Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

basketblog.gr 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.