Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ



Μιλώντας για αρχαία ρωσική γη στην ανατολική Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σήμερα στην αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών περιοχών του Ντονμπάς, σε μια κίνηση που τορπιλίζει την προσπάθεια να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες και οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης με την Δύση. 

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση νωρίτερα σήμερα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η σοβιετική Ουκρανία δημιουργήθηκε από τον Λένιν, 
χαρακτηρίζοντας αρχαία ρωσική γη την ανατολική Ουκρανία. Έκανε μια ιστορική αναδρομή στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, ενώ χρησιμοποίησε μελανά χρώματα για την κατάσταση της χώρας σήμερα, τονίζοντας ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί πια "σε μια αποικία με μαριονέτες στην εξουσία".

Ανέφερε παράλληλα ότι οι ρωσόφωνοι καταπιέζονται συστηματικά με δολιοφθορείς και σαμποτέρ να απειλούν να καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές, με τη συνδρομή ξένων δυνάμεων. "Βασικός στόχος είναι η αντιπαράθεση με τη Ρωσία", τόνισε. 

Προειδοποίησε ακόμα και για τον κίνδυνο ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία "με τα οποία θα απειλεί την Ρωσία, με τεχνολογική υποστήριξη από το εξωτερικό".

Κατηγόρησε ταυτόχρονα ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ χωρίς καμία ντροπή "μετέτρεψαν την Ουκρανία σε πεδίο διεξαγωγής πολέμου. "Η Ουκρανία έχει γεμίσει με όπλα από τις δυτικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες". 

Ανέφερε επίσης ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, "άλλα αυτό δεν μπορεί να γίνεται εναντίον των συμφερόντων άλλων χωρών και της Ρωσίας". 

Αν και επισήμανε ότι τα μηνύματα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι ότι μια ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα γίνει σύντομα, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία αποτελεί άμεση απειλή στην ασφάλεια της Ρωσίας. 

Ανέφερε επίσης ότι η Δύση αθέτησε την υπόσχεση της να μην επεκταθεί "ούτε μια ίντσα ανατολικά του ποταμού Έλβα". 

"Αυτή είναι η βασική αιτία της κρίσης σήμερα, χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ Ρωσίας και Δύσης", τόνισε. "Οι νατοϊκοί συνεχώς επεκτείνονται – από τις πληροφορίες που έχουμε γνωρίζουμε ότι έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για την περαιτέρω επέκταση προς τα ανατολικά και αυτό είναι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί". 

Για την απειλή των κυρώσεων από Ε.Ε. και ΗΠΑ ανέφερε ότι "¨προσπαθούν να μας εκβιάσουν με τις κυρώσεις ή μπορεί και να μας επιβάλουν κυρώσεις. Αλλά αυτό δεν θα σταματήσει την ανάπτυξη της Ρωσίας". 

Κατηγόρησε παράλληλα το Κίεβο ότι δεν θέλει να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία του Μινσκ, αλλά αντίθετα "θέλουν να επιτεθούν και σε αυτό το πλαίσιο ήδη μετακινούν βαρέα όπλα και βομβαρδίζουν αμάχους".

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο περιοχών και κάλεσε το ρωσικό κοινοβούλιο να στηρίξει την απόφαση του.  

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αντε Βλαδίμηρε πάτα το κουμπί να μας πάρει ο διάβολος όλους αυτό έλειπε ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από την μια μεριά ένας εκλεγμένος - διορισμένος δικτάτορας και απο την άλλη ένας λαός που αποτελείτε ναζί!!! το κακό είναι ότι και οι 2 είναι χριστιανοί ορθόδοξοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.