Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε η Μαριέττα Γιαννάκου



Έφυγε την Κυριακή από τη ζωή η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η Μαριορή (Μαριέττα) Γιαννάκου γεννήθηκε στο Γεράκι Λακωνίας και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε την ειδικότητα του νευρολόγου - ψυχιάτρου.  Απέκτησε μια κόρη, τη Ζωή Ηλέκτρα.
Εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές του 1984,1989, 1999 και 2009 και επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (1989, 1999 και 2009).
Εξελέγη Βουλευτής της Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 1993,1996, 2000 και 2004 και Βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2019.
Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μαρόκου και Μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας – Κροατίας και Ελλάδας – ΗΠΑ και Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές θητείες, υπήρξε:
Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής της Βουλής για εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος.
Μέλος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής ΄Άμυνας και της Διακομματικής Επιτροπής για τα ναρκωτικά.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο της Πολωνίας Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - ΗΠΑ και Μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας -Ρωσίας και Ελλάδας – Μαρόκου.

Διετέλεσε Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 11-4-1990 έως 7-8-1991 και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 10-3-2004 έως 16-9-2007, καθώς και Μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ (1974) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της, μέλος της ΔΕ της Νέας Δημοκρατίας (1979) και της Κεντρικής Επιτροπής (από το 1997) και της Εκτελεστικής Επιτροπής από το 1998. Στις 29-7-2004 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ μετά το 6ο Συνέδριο του Κόμματος. Τον Ιούλιο του 2007 επανεξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, μετά το 7ο Συνέδριο του Kόμματος.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. από τους καλύτερους υπουργούς παιδείας της Ν.Δ. αλλά και γενικά όλων των κομμάτων,σε συγκριση με τους καραγκιόζηδες της σημερινής κυβέρνησης[βλέπε Κούλης,Άδωνις,Βαρβιτσιώτης κ.λ.π.νούμερα] .Η Γιαννάκου πάντα ήταν άτομο με ήθος,αποψεις διαχρονικής αξίας,αδιάφθορο άτομο! Την έριξαν οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές εκπαίδευσης του ίδιου του κόμματος της ,όταν αρνήθηκε με σθένος να υπηρετήσει τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.Καμία σχέση με την σημερινή οχιά την Κεραμέως ή την Διαμαντοπούλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο φίλης ε, τέρας αξίας

      Διαγραφή
    2. Ο Φίλης μολονότι δεν είναι εκπαιδευτικός ,έχει πολύ σωστότερη άποψη για την Παιδεία,από την σημερινή οχιά που ονομάζεται Κεραμέως!Εξαιτίας της Κεραμέως 41.000 μαθητές έμειναν εκτός Σχολών 1ης και 2ης επιλογής εξαιτίας της ελάχιστής βάσης στα πανεπιστήμια! Αυτή την ώρα η Δημόσια Εκπαίδευση, έχει 7.000 κενα εκπαιδευτικών διότι τα χρήματα σπαταλήθηκαν από τα κανάλια,κολλητούς του MR Bean-Κούλη!

      Διαγραφή
    3. Γεννήθηκε το 1951.
      Καλό ταξίδι!!

      Διαγραφή
  2. Καλο παράδεισο να εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:41 μ.μ. μην στεναχωριέστε όταν θα έρθει ο αλεξης αυτούς του 40,000 και άλλους 40.000 απο κάθε χρόνο θα τους βάλει μέσα χωρίς εξετάσεις ...το δήλωσε ψάξε να δεις να είναι αλήθεια σαΐνι μου.
    ΥΓ Το πρόβλημα είναι άλλο ο αλεξης θα ξαναγίνει αν λέμε πρωθυπουργός σε 20 χρόνια αν λέμε θα έχουν μαζευτεί κάνα εκατομμύριο αποτυχόντες φοιτητές σχεδόν μεσήλικες εκεί να δεις πλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.