Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πυρκαγιά σε πλοίο που πήγαινε Ιταλία- Απομακρύνθηκαν πλήρωμα και επιβάτες- Η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ



Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμενικό, μετά την ενημέρωση που έλαβε για φωτιά σε επιβατικό πλοίο με 288 επιβαίνοντες, βόρεια της Κέρκυρας.
Το επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia» έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό το πλοίο, σημαίας Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Ζητήθηκε η εγκατάλειψη του πλοίου
Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου.
Η πυρκαγιά -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο καίγεται απ' άκρη σ' άκρη.

Όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το πλοίο
Σύμφωνα με το MEGA, λίγο μετά τις 6:30 ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση όλων των επιβατών και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης μέσα στις σωστικές λέμβους.

Tρία ελικόπτερα και μία φρεγάτα στο σημείο
Στο μεταξύ, η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα σπεύδουν στην περιοχή.
Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ήδη πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κάτσαφάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.
«Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ
Στο μεταξύ, εικόνες αποκάλυψης είναι αυτές που μεταδίδονται από το πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας στο οποίο ξέσπασε φωτιά που το καίει απ’ άκρη σ’ άκρη.
Οι μαρτυρίες των επιβατών δείχνουν τον τρόμο που έζησαν αλλά και την αγωνία τους να σωθούν από το πλοίο που «λαμπάδιασε» ανοιχτά της Κέρκυρας.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Νάσος, επιβάτης του πλοίου ανέφερε: «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα».
Ο αυτόπτης μάρτυρας εξέφρασε φόβους πως δεν έχουν σωθεί όλοι, ωστόσο τόσο η περιφερειάρχης Ιονίων όσο και ο ίδιος ο πλοίαρχος διαβεβαίωσαν πως είναι όλοι καλά και επιβιβάστηκαν στις σωσίβιες λέμβους.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.