Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς να σώσεις τους βαθμούς σου στο πανεπιστήμιο



Δεν υπάρχει μαγική λύση για να αποκτήσεις ξαφνικά καλούς βαθμούς στο πανεπιστήμιο. Βεβαίως, καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο το να κόβεσαι στα μαθήματα. Αλλά ακόμη και οι καλοί φοιτητές που μπορεί να διαβάζουν κάπως πιο αποτελεσματικά έχουν κακές ημέρες (ή κακούς μήνες).
Ας δούμε τι μπορείς να κάνεις, αν οι βαθμοί σου δεν είναι και τόσο καλοί τον τελευταίο καιρό.

1. Άρχισε να παρακολουθείς τις παραδόσεις
Αν μέχρι τώρα δεν έδινες ιδιαίτερη σημασία στις παραδόσεις, προτείνουμε να προμηθευτείς ένα σημειωματάριο https://flexbook.gr/el/5-simiomatario και να αρχίσεις να επισκέπτεσαι το πανεπιστήμιο πιο συχνά. Οι καθηγητές κάνουν μάθημα για κάποιον λόγο εκεί. Φτιάξε ένα σύστημα για να συγκρατείς καλύτερα τις πληροφορίες, γέμισε το σημειωματάριο με καλές σημειώσεις από κάθε μάθημα, κάνε ερωτήσεις και κάλυψε όποια κενά αισθάνεσαι πως έχεις. Αν δεν ακούσεις τον ίδιο τον καθηγητή να εξηγεί το μάθημα, δεν θα καταλάβεις και πολλά από τις σημειώσεις των άλλων ή από το βιβλίο.

2. Αξιολόγησε τον τρόπο που μελετάς
Εξίσου σημαντικό είναι το να αξιολογήσεις και τον τρόπο με τον οποίο μελετάς. Για παράδειγμα, μήπως δεν αρκεί να διαβάζεις απλώς τις σημειώσεις σου; Μήπως σε βοηθά να τις γράφεις εκ νέου ή να τις εκφωνείς σαν να παραδίδεις εσύ μάθημα; Ο καθένας μαθαίνει καλύτερα με διαφορετικούς τρόπους. Και εσύ μπορεί να μην τα πηγαίνεις καλά επειδή δεν έχεις εντοπίσει ποιος είναι ο κατάλληλος για εσένα. Οπότε, σκέψου αντικειμενικά αν όσα κάνεις λειτουργούν.

3. Οργανώσου καλύτερα
Είναι η ώρα να οργανωθείς καλύτερα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις στην άκρη για λίγο τις συνεχόμενες εξόδους και να βάλεις μια τάξη, τόσο στο πρόγραμμα, όσο και στο χώρο στον οποίο μελετάς συνήθως. Υπολόγισε πόσα μαθήματα πρέπει να περάσεις και άρχισε να μελετάς από πιο νωρίς (μην περιμένεις να φτάσει η εβδομάδα πριν την εξεταστική για να το κάνεις). Μπορείς να χωρίσεις την ημέρα σου σε κομμάτια σε καθένα από τα οποία θα διαβάζεις για το εκάστοτε μάθημα ή να αφιερώσεις κάθε εβδομάδα του κάθε μήνα σε ένα ξεχωριστό μάθημα. Ό,τι και αν επιλέξεις, φρόντισε να αφιερώσεις στο κάθε μάθημα όσο χρόνο πιστεύεις ότι θα χρειαστείς για να το αφομοιώσεις καλά.
Πρέπει να πιστέψεις ότι μπορείς να αλλάξεις τους βαθμούς σου προς το καλύτερο, ακόμη και την τελευταία στιγμή! Το μόνο που χρειάζεται είναι να θέσεις στόχους, να το πάρεις απόφαση και να δουλέψεις πιο σκληρά και με μεγαλύτερη επιμονή από αυτό που μπορεί να είχες συνηθίσει μέχρι τώρα.  Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλες σου τις προσπάθειες.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.