Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας, κατά τη συνεδρίασή του της 31ης Ιανουαρίου  2022, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα, που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών: 
«Το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών παραμένει ένα από τα δυναμικότερα και καλύτερα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της διοίκησης, του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. 
Τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα στις περιόδους κορύφωσης της πανδημίας covid 19 στο νοσοκομείο μας νοσηλεύτηκαν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας από το δήμο μας, την Π.Ε. Πέλλας  και όμορες Π.Ε.. 
Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών ανταπεξήλθε στη διαχείριση της πανδημίας covid-19  χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του και παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, που πρόεκυψαν από την αποχώρηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, συνεχίζει τη διαχείριση της πανδημίας covid -19, έχοντας παράλληλα σε πλήρη λειτουργία όλες τις κλινικές του.  
Με την πεποίθηση ότι  η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, για τα οποία σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο στέκεται  αρωγός, μεταφέρουμε την καθολική λαϊκή απαίτηση  της τοπικής κοινωνίας του δήμου Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής για αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νευραλγικό τομέα της δημόσιας υγείας και γι΄αυτό καλούμε τον Υπουργό Υγείας: 
-Να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την στελέχωση της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών,  προκειμένου να  συνεχισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της και, 
 -Να  προχωρήσει στην πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών και του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου απαιτείται».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μόνο προσχηματικο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το ανωτέρω ψήφισμα του Δ.Σ Πέλλας γιατί διαπιστώνω μια απλή αναφορά στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας. Θα μπορούσατε κ.κ Δήμαρχε & Δημοτικοί Σύμβουλοι να εισασταν περισσότερο ουσιαστικοί και με νόημα από το να κάνετε διαπιστώσεις. Όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζουν την ποιότητα παροχών υγείας, την άριστη διαχείριση από ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την επιτυχή σε υπέρτατο βαθμό προσπάθεια της διοίκησης με επικεφαλή στην προσπάθεια όλων των συντελεστών, του αν. Διοικητή κ. Λόγγου Ευάγγελου. Με μια απλή αναφορά προς τον υπουργό υγείας δουλειά δεν γίνεται. Θα μπορούσατε να μιλάτε περισσότερο με έργα παρά με λόγια. Όταν για πολιτικούς και μόνο λόγους θέλατε την βοήθεια κάποιων, σηκώνατε το τηλέφωνο και κάνατε ανεξοδα τις δουλειές σας. Αν όντως αγαπάτε το νοσοκομείο και σέβεστε την προσπάθεια όλων όσων εκθειάζετε θα μπορούσατε να δαπανήσετε μέρος των εσόδων σας που προέρχονται από την τσέπη των πολιτών ώστε να χαρίσετε για παράδειγμα έναν μοριακό αναλυτή ώστε να γίνεται γρηγορότερα η διαπίστωση των φορέων της λοίμωξης και η ταχύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που νοσούν. Όταν ο Διοικητής πάλευε μόνος του μέσα στην άβυσσο και ζητούσε από υπηρεσιακά στελέχη σε νευραλγικές θέσεις να παραμείνουν, εσείς πετουσατε χαρταετό και το ενδιαφέρον σας ήταν μηδενικό. Για το Κ.Υ καλά θα κάνετε να μην το ανοίξετε το θέμα γιατί εκεί τα προβλήματα περισσεύουν όσο πουθενά. Ούτε πετρέλαιο και αναλώσιμα δεν διαθέτει και το προσωπικό κάνει τεράστια προσπάθεια μέσα στην παγωνιά και δίχως εξοπλισμό, παρά μόνο με αυτόν που ιδιώτες έχουν συνδράμει. Να είστε λοιπόν πιο ταπεινοί και λιγότερο ομιλιτικοι γιατί για όλους όσους βιώνουν την πανδημία ως επαγγελματίες υγείας δεν είστε απλά "ωσεί παρών". Είστε γραφικοί και πολιτικάντηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.