Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε ο μοναχός και γνωστός συγγραφέας πατέρας Μιχαήλ (Χατζηαντωνίου) από την Πέλλα



Πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 67 ετών, νικημένος από τον κορωνοϊό, ο γνωστός μοναχός και συγγραφέας πατέρας Μιχαήλ (κατά κόσμον Λεωνίδας Χατζηαντωνίου), ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα.
Ο μοναχός Μιχαήλ είχε ζήσει 15 χρόνια στο Άγιον Όρος και άλλα δέκα στο Σινά. Τα τελευταία 24 χρόνια ζούσε κάπου στην ορεινή Κορινθία «μόνος και ήσυχος», όπως μου είχε αναφέρει σε συνέντευξή του. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο των Αθηνών, δίνοντας την δική του μάχη με τον "αόρατο εχθρό".

Πιο συγκεκριμένα, ο μοναχός Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πέλλα το 1955, όπου έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια. Μόλις τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο στα Γιαννιτσά αποφάσισε να μονάσει. Από το 1973 μέχρι τις αρχές του 1988 έζησε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Όρος. Από τότε ως το καλοκαίρι του 1998 έμεινε στο Σινά. Από τον Οκτώβριο δε του 1998 και μετά, ζούσε "μόνος και ήσυχος", σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία.

Δεκάδες βιβλία
Κατά την διάρκεια της μοναχικής του ζωής έγραψε δεκάδες βιβλία που συζητήθηκαν ευρέως και απασχόλησαν την κοινή γνώμη, κυρίως για το αιρετικό περιεχόμενό τους. Μερικά από αυτά: "Νοερά Προσευχή και Ψυχασθένεια", "Εμπειρίες από την μεταθάνατον Ζωή", "Λόγοι ενός Μοναχού Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, IV", "Η κρίση της ελλαδικής εκκλησίας και η παγίδα του ζηλωτισμού", "Η Βεργίνα και τ' αλβανικά", "Περί γαϊδάρων, Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα", "Η γυναίκα στο βλέμμα και στο λογισμό του ορθόδοξου μοναχού", "Πνευματικές αναβάσεις σε μια χώρα του Δούναβη, Ουράνια φαινόμενα στη Σερβία του ουρανίου", "Ο Αντίχριστος- τι είπε ο Γέρων Παϊσιος στον μοναχό Μιχαήλ και σχόλια", κ.α. 
Ο πατέρας Μιχαήλ κηδεύτηκε χθες Σάββατο και η ταφή του έγινε εκεί όπου επιθυμούσε και έζησε ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του: Στην ορεινή Κορινθία. 
Δ. Μπ.




 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.