Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας



Τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν σήμερα με ομοφωνία να επιβάλουν ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Όπως ανακοίνωσαν ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοσέπ Μπορελ και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν, λίγο μετά το πέρας του έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Παρίσι, πρόκειται για κυρώσεις τόσο κατά 27 προσώπων όσο και κρατικών οντοτήτων, σύμφωνα με το Reuters.

Ως προς τα πρόσωπα αφορούν όλους όσοι εντός της Ρωσίας «πυροδοτούν» την κρίση στην Ουκρανία, όπως π.χ. τα μέλη της Δούμα που υπερψήφισαν τις προτάσεις Πούτιν, ιθύνοντες και άτομα που τις προπαγανδίζουν καθώς και παράγοντες και επιχειρήσεις που οφελούνται οικονομικά από την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης. Οι συνήθεις κυρώσεις για πρόσωπα  περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Ως προς το ρωσικό κρατος οι κυρώσεις αφορούν πρωτίστως τις δυνατότητες του να δανείζεται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και γενικότερα να αντλεί κεφαλαία από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

«Αυτό το πακέτο κυρώσεων που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα κράτη μέλη θα βλάψει τη Ρωσία και θα την βλάψει πολύ", δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας σε συνάντηση στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις σχέσεις Γαλλίας Ρωσίας κατέκρινε έντονα τον Ρώσο πρόεδρο για τα όσα πράττει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν τιμά πλέον τις υπογραφές της Ρωσίας.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μην σκισετε κανένα καλσόν προσοχή ερε πως τους γλενταει ο βλαντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΓΟΥΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ.................
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
    ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΟΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.