Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς θα ετοιμάσετε σωστά το σπίτι για να φιλοξενήσετε τους ηλικιωμένους γονείς σας



Κάποια στιγμή το πιο πιθανό είναι ότι όλοι μας χρειάζεται να φροντίσουμε τους ηλικιωμένους γονείς μας. Σε περίπτωση που η δική σας σειρά έχει φτάσει, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε κατάλληλα και αν βγάλετε το αναστημόμετρο https://www.germanos-medicals.gr/c/zygi από το παιδικό δωμάτιο . Συγκεκριμένα, αν οι ηλικιωμένοι γονείς σας πρόκειται να μετακομίσουν στο σπίτι σας ώστε να μπορείτε να τους φροντίζετε, πρέπει να κάνετε μερικές ετοιμασίες. Ας δούμε κάποιες από αυτές.
1. Οργανώστε το χώρο ανάλογα με τις κινητικές τους δυσκολίες
Αν οι γονείς σας έχουν κινητικές δυσκολίες, θα πρέπει να οργανώσετε το χώρο κατάλληλα. Θα πρέπει να φροντίσετε ο χώρος να είναι τακτοποιημένος και να μην υπάρχουν εμπόδια τα οποία θα τους δυσκολέψουν στο να μετακινούνται μέσα στο σπίτι. Παράλληλα, πρέπει να φροντίσετε το δωμάτιό τους να βρίσκεται κοντά σε σημαντικούς χώρους στους οποίους πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση, όπως για παράδειγμα το μπάνιο. 
2. Απομακρύνετε πράγματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα
Ειδικά αν οι γονείς σας έχουν κινητικές δυσκολίες, είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνετε πράγματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για εκείνους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα καλώδια και τα χαλιά στα οποία μπορεί να σκοντάψουν ή να γλιστρήσουν. Είναι πολύ δύσκολο για τους ηλικιωμένους να επανέλθουν μετά από κάποιο πέσιμο, οπότε πρέπει να το αποφύγετε πάση θυσία. Φροντίστε, επίσης, να απομακρύνετε έπιπλα τα οποία δεν είναι σταθερά και να φωτίζονται καλά όλοι οι χώροι ώστε να μπορούν να βλέπουν. 
3. Προμηθευτείτε ό,τι μπορεί να χρειαστεί
Προφανώς και θα πρέπει να προμηθευτείτε ό,τι μπορεί να χρειαστεί για τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Τα πιο σημαντικά είναι, φυσικά, τα φάρμακα (ανάλογα και με τις δικές τους ανάγκες και τις συνταγές που παίρνουν από τους γιατρούς τους), ένα κουτί πρώτων βοηθειών, και ο ιατρικός εξοπλισμός που μπορεί να χρειάζονται (π.χ. πιεσόμετρα, οξύμετρα https://www.germanos-medicals.gr/c/ojymetra κ.τ.λ.). Εκτός αυτού, η αποστείρωση είναι κομβικής σημασίας, ειδικά εν μέσω της πανδημίας. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν, από ψαλίδια μέχρι νυχοκόπτες και οτιδήποτε άλλο, είναι σημαντικό να αποστειρώνονται σαν να επρόκειτο για χειρουργικά εργαλεία. Μάλιστα, δεν θα ήταν κακή ιδέα να προμηθευτείτε απολυμαντικό για χειρουργικά εργαλεία για να επιλύσετε ζητήματα υγιεινής και να βεβαιωθείτε για την ασφάλειά τους. 
Πάνω από όλα προσπαθήστε να τους κάνετε να νιώσουν σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους. Η αλλαγή θα είναι τεράστια, τόσο για εκείνους, όσο και για εσάς. Αλλά όσο πιο άνετα αισθάνονται και όσο τους διευκολύνετε να φροντίσουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η συμβίωσή σας. Το ζητούμενο εδώ είναι να έχετε υπομονή και να συζητάτε μαζί για τις αποφάσεις και τις αλλαγές.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.