Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλεύρης: 1.800 ευρώ πλέον του μισθού στους γιατρούς που θα βγουν εκτός αστικών κέντρων (βίντεο)



Εν μέσω πανδημίας δεν μείναμε στάσιμοι, αλλά βάλαμε βάσεις στην πρωτοβάθμια υγεία, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις Έξι».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα στο 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα Κέντρα Υγείας, ενώ επισήμανε ότι το ΕΣΥ λειτουργούσε με δύο ταχύτητες στην περίοδο της πανδημίας και «τα κατάφερε».
«Κενά υπάρχουν, αλλά αυξήσαμε τους γιατρούς κατά 7.000. Και όλους όσους έχουν κάνει αίτηση να προσλάβουμε, δεν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο κίνητρο των 1.800 ευρώ πλέον του μισθού για τους γιατρούς που θα βγουν εκτός αστικών κέντρων.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Αυξήσαμε τους μισθούς όχι όσο θα θέλαμε, αλλά είναι η πρώτη αύξηση μετά από 12 χρόνια. 10% Επίδομα 400 ευρώ σε δυο κρίσιμες ειδικότητες στους γιατρούς, στις ΜΕΘ και στους αναισθησιολόγους. Επίδομα 250 ευρώ στους γιατρούς του ΕΚΑΒ και 1.800 ευρώ πλέον του μισθού – είναι ένα τεράστιο κίνητρο. Το επαναλαμβάνω: 1.800 ευρώ πλέον του μισθού και στέγη για τους γιατρούς που θα μετακινούνται από τα αστικά κέντρα στα νησιά για να μπορέσουμε να έχουμε την κάλυψη όταν έχουμε πολύ αυξημένες ανάγκες. Και όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει, με βασική προτεραιότητα το ΕΣΥ»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Αλλά αυξήσαμε τους.....νεκρούς κατά 35.000+ μήπως ήθελε να πει;
    Δώστε μας άλλη μια 4ετία να ιδιωτικοποιήσουμε πλήρως το ΕΣΥ μια και λόγο covid δεν προλάβαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχε μείνει ο πολάκης ξέρεις ποιος εκείνος που κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα με το τσιγάρο στο στόμα στα νοσοκομεία εκεί θα είχαμε 100.000 νεκρούς

      Διαγραφή
    2. ΝΕΑ ΗΘΗ, ΝΕΟΙ ΟΡΟΙ: ΠΟΛΑΚΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΔ
      ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
      ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ.
      https://www.youtube.com/watch?v=gOBzXDKro7I
      ΕΣΥ ΤΡΥΠΗΘΗΚΕΣ;
      ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΣ;
      ΣΩΘΗΚΕΣ;
      ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ.
      ΑΦΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟΣ Η ΕΠΌΜΕΝΗ ¨¨ΠΑΝΔΗΜΙΑ¨¨ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

      Διαγραφή
    3. Την επομενη φορα που θα αρρωστησεις να μην παρεις φαρμακα που (μαντεψε!)τα παραγουν οι ιδιες εταιρειες.
      Επισης μην πας σε γιατρους και νοσοκομεια που τα παιρνουν απο τις φαρμακευτικες.
      Να πας στο μαγο του χωριου να σου δωσει ματζουνια.

      Διαγραφή
    4. Πρώτον οι γιατροί που πήγαμε όταν αρρωστήσαμε ήταν κατά ακόμα και αν οι ίδιοι το έκαναν για να δουλεύουν και δεύτερον τα άλλα φάρμακα ακόμα και των ίδιων εταιρειών δεν είναι σε πειραματικό στάδιο. Είναι τώρα κατανοητό; Για να μην πούμε ότι έτσι όπως τα κατάντησαν τα νοσοκομεία αυτοί που τάχα νοιάζονταν για την υγεία μας και αν δεν έχουμε λεφτά σίγουρο είναι ότι θα καταντήσουμε σε εναλλακτικούς τρόπους, κάποιοι ίσως και σε αυτούς που αναφέρεις.

      Διαγραφή
    5. δεν ξερεις την τυφλα σου για τις διαδικασιες χορηγησης αδειων σε φαρμακα και εμβολια.
      Διαβασε ενδεικτικα για τα εμβολια κατα της γριπης. Για τα εμβολια κατα της mers,sars,zica κλπ.
      Δεν ξερεις την τυφλα σου.Και το προβλημα δεν ειναι οτι δεν ξερεις, ειναι οτι εισαι τοσο τεμπελης και ημιμαθης που βαριεσαι να ψαξεις.Μασουλας μασημενο σανο απο τη βιομηχανια της παραπληροφορησης και την ξερνας στους γυρω σου παιρνοντας τους στο λαιμο σου.
      Μια ζωη εμπιστευομασταν την επιστημη και στην μεγαλη υγειονομικη κριση που παρουσιαστηκε εμπιστευτηκατε τσαρλατανους σαν τον πετρακο, το βοβολη, τον Πουλά, τον κουβελα, τον μπαγκντι και κατι τετοιους απιθανους απατεωνες που πηραν σβαρνα τα σοσιαλ για λεζαντα και δεν δημοσιευσαν ουτε μια ερευνα για τα συμπερασματα τους.Ουτε μια , εστω για δειγμα.Σαν απατεωνισσες καφετζουδες.

      Διαγραφή
  2. Οι νοσηλευτές-τριες ,που είναι η δύναμη του ΕΣΥ πάλι τίποτα!!!Κρίμα κρίμα.Οι ήρωες της πανδημίας μόνο στα λόγια και στην ιστορία θα μείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή υποστηρίζει η Κυβέρνηση το ΕΣΥ. Αυτό κι αν είναι προεκλογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλεύρη, να πας στους παθολόγους και στους αναισθησιολόγους να σε ψηφίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τεμπέλικη ειδικότητα: Γιατρός ΕΚΑΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.