Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Ουζουνίδης: Ξεκινά για τον 24ο γύρο της Ελλάδας ο 76χρονος ποδηλάτης από την Κρύα Βρύση!



Τον 24ο προσωπικό του ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας (και 42ο γενικά) ετοιμάζεται να κάνει ο 76χρονος πλέον ποδηλάτης από την Κρύα Βρύση, Γιάννης Ουζουνίδης, όπως μου μετέφερε σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε. "Ότι λέω το κάνω, θα συνεχίσω την ποδηλασία σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2040", τονίζει ο ρέκορντμαν ποδηλάτης που θα ξεκινήσει την Κυριακή το πρωί από την Κρύα Βρύση για το τολμηρό, πλην όμως συναρπαστικό, εγχείρημά του.

Αυτή τη φορά ο κ. Ουζουνίδης θα διανύσει περίπου 2.500 (!) χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και θα πραγματοποιήσει μια διαδρομή με αρκετές δυσκολίες, αλλά με πλούσια φυσική ομορφιά και τοπία, που θα έχει την αφετηρία της στην Μακεδονία, θα κατευθυνθεί στην Κεντρική Ελλάδα, στη συνέχεια μέχρι την Πελοπόννησο και επιστροφή από την Δυτική Ελλάδα μέσω Ιωαννίνων.

Θα ξεκινήσει, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, από την γενέτειρα του, την Κρύα Βρύση του δήμου Πέλλας την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 7.30 το πρωί και αναμένεται να τερματίσει στο ίδιο σημείο μετά από 13 με 14 ημέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. 

Στα 76 του χρόνια εξακολουθεί να το λέει η… καρδούλα του(!), αλλά και τα… ποδαράκια του, αφού για 24η φορά θα πραγματοποιήσει τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο!

Ο Γιάννης Ουζουνίδης, εδώ και 44 χρόνια γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του, αφιερώνοντας κάθε φορά τη διαδρομή σε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, σε κάποια συγκεκριμένη ιδέα και αξία. "Φέτος, τον 24ο ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας τον αφιερώνω στον μεγάλο Έλληνα Μακεδόνα στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο που πέθανε τον Ιούνιο του 323 π.Χ.", σημειώνει στην Η.Ε. karatzova.com ο Κρυοβρυσιώτης ποδηλάτης. 

Τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες!

Ο κ. Ουζουνίδης μας μίλησε για μια ακόμη φορά για το εγχείρημά του και την αγάπη που έχει για το ποδήλατο. Υπενθυμίζουμε ότι έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες: το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών του διανυκτερεύει σε σκηνή ή ξενοδοχεία για λόγους ατομικής υγιεινής, κουβαλάει συνολικό βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα) και καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 30 γρ. αλάτι, λόγω του κινδύνου της αφαλάτωσης. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχει διανύσει αξιοσημείωτες αποστάσεις και εκτός Ελλάδας. 

Εκτός από το ποδήλατο, ο Γιάννης Ουζουνίδης είναι λάτρης της συγγραφής, έχοντας εκδώσει αρκετά βιβλία, ενώ είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός καθώς συμμετέχει σε παραστάσεις θεατρικού σχήματος από την Κρύα Βρύση.

Δ. Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.