Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης: «ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ - Ο ρόλος και η σημασία της στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των εφήβων»


Την Τετάρτη 05-04-2023 στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την κ. Βάσω Ασκητοπούλου, ψυχολόγο, συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, σε επιμορφωτική συνάντηση για γονείς. Το θέμα της εισήγησης της κ. Ασκητοπούλου ήταν: "Ενθάρρυνση: ο ρόλος και η σημασία της στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των εφήβων". Η ενθάρρυνση, ως συμπεριφορά και στάση με την οποία ο γονιός, ή ο εκπαιδευτικός, επικεντρώνει την προσοχή του στα θετικά σημεία του εφήβου, βοηθά τον έφηβο να διαμορφώσει θετική εικόνα για τον εαυτό του και για τους άλλους και να είναι δεκτικός σε νέες γνώσεις και εμπειρίες. Με τον τρόπο αυτό συντελεί στην κατοπινή προσωπική και επαγγελματική επιτυχία του εφήβου.

Η παρουσίαση της κ. Ασκητοπούλου ήταν μεστή και κατανοητή, ενώ η συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα στην ίδια και στους γονείς ανέδειξε καθημερινές ανησυχίες και κοινά προβλήματα. Την ευχαριστούμε θερμά για την αμεσότητα της παρουσίας της, όπως και για την πρόθυμη και ανιδιοτελή διαθεσιμότητά της. Ευχαριστούμε και τους γονείς που παραβρέθηκαν και, με την προσοχή και τις παρατηρήσεις τους, συνετέλεσαν ώστε η συνάντηση να καταστεί ευκαιρία ειλικρινούς επικοινωνίας. Ελπίζουμε -και έχουμε προβεί σε σχετικό προγραμματισμό- να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, προς όφελος όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Για τον Σύλλογο διδασκόντων
Ο Διευθυντής
Δημήτριος Ντίτουρας



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.