Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΟΦ: 63 θάνατοι και 1.633 παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα



Στις 1.633 φτάνουν οι εικαζόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες (οι 1.344 σοβαρές) και 63 θάνατοι, βάσει των συγκεντρωτικών στοιχείων του ΕΟΦ για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων κατά της covid-19, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, οι αναφορές των εικαζόμενων Ανεπιθύμητων Ενεργειών που υποβλήθηκαν στον οργανισμό το 2022, με την Κίτρινη Κάρτα, αφορούν σε περιστατικά που έλαβαν χώρα τόσο το 2022, όσο και το 2021 και το σύνολο των αναφορών έχουν διαβιβαστεί στην ευρωπαϊκή βάση (EudraVigilance).

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, δημοσιοποιεί αυτά τα δεδομένα, προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της ασφάλειας των εμβολίων που χορηγούνται, οι οποίες διαβιβάζονται και αξιολογούνται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (PRAC EMA), στην οποία συμμετέχουν και εμπειρογνώμονες του Ε.Ο.Φ.

Έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, το συγκεκριμένο διάστημα καταγράφηκαν 1.633 εικαζόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες (οι 1.344 σοβαρές) και 63 θάνατοι.

Εξ αυτών, οι 49 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, οι 6 της Moderna, οι 3 της AstraZeneca και οι 5 της Janssen. Aπό τα περιστατικά αυτά τα 38 έλαβαν χώρα το 2021, τα 21 έλαβαν χώρα το 2022 και για τα 4 δεν υπάρχει η σχετική πληροφορία.

Το κριτήριο σοβαρότητας μιας υποβληθείσας εικαζόμενης ανεπιθύμητης ενέργειας, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, επιλέγεται σύμφωνα με την κρίση του αναφέροντα. Κατά την επεξεργασία της αναφοράς στον ΕΟΦ, είναι δυνατή η αναβάθμιση του κριτηρίου σοβαρότητας, βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών οδηγιών φαρμακοεπαγρύπνησης, ενώ δεν είναι δυνατή η υποβάθμιση αυτού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ:
  • 2 από τις αναφορές αυτές αξιολογήθηκαν ότι έχουν πιθανότητα συσχέτισης με τον εμβολιασμό (possible), 1 με το Comirnaty και 1 με το Vaxzevria
  • 12 από τις αναφορές αυτές αξιολογήθηκαν ότι δεν ήταν πιθανή η συσχέτισή τους με τον εμβολιασμό (unlikely)
  • 14 από τις αναφορές αυτές δεν ήταν δυνατό να αξιολογηθούν από τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν αποσταλεί (unassessable)
  • 35 αναφορές δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους), διότι αναμένονται συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί (π.χ πορίσματα ιατροδικαστικών εκθέσεων και άλλες πληροφορίες)
Δείτε εδώ ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση με τα αναλυτικά στοιχεία
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. .....οι εικαζόμενες ....
    Το άλλο με τον Τοτό προφανώς το ξέρουν.
    Ακόμα .....εικαζόμενες.....
    Διασπορά χευδών ειδήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ψεκα ο αρχηγός σου δεν είναι εδώ για να γράψει η να πει για το εμβόλιο πήγε σε άλλο κόσμο μαζί με δεκαδες χιλιάδες άλλους στους 63 κόλλησες;

      Διαγραφή
  2. 37.000 θάνατοι από τον κορωνοϊό αν δεν υπήρχε το εμβόλιο θα πηγαίναμε σε 100.000 και βάλε δυστυχώς όλα τα φάρμακα έχουν και τις παρενέργειες τους το ξέραμε και το κάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι εμβολιαστούν κατά του COVID δεν μπορούν να δώσουν αίμα λέει επίσημα ο ΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΠΟΥ απέτυχε παταγώδος φάνηκε ποσό στημένος ήταν …

      Διαγραφή
    2. Κάνετε λάθος. Είμαι τριπλά εμβολιασμένος και έδωσα αίμα κανονικά.

      Διαγραφή
    3. ΧΧχ και τα fake news λένε ότι είσαι ηλίθιος από κούνια

      Διαγραφή
    4. ΧΧΧ τράβα στο δέντρο 🌲 ουγκ

      Διαγραφή
  4. ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΕΡΟΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΑΙΜΟΡΑΓΙΚΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΓΓΕΦΑΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου;
      πρώσαιχε ωρθωγραφύα

      Διαγραφή
  5. ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΡΕΞΑΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ.
    ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΑΠΟ 4-5 ΤΡΥΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΘΙΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΑ ΜΠΟΛΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος έψαχνε και ερευνούσε θα έβλεπε ξεκάθαρα ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια μόνο κακό προκάλεσαν στον οργανισμό και καμία σχέση δεν έχουν με τα εμβόλια που προλαμβάνουν και κάνουν καλό με ελάχιστες παρενέργειες.
    Αν παρακολουθούσατε λοιπόν τις 3ωρες και βάλε τηλεδιασκέψεις από γιατρούς όλου του κόσμου και διαφόρων ειδικοτήτων (σχετικών)με το τι προκαλούν τα συγκεκριμένα εμβόλια όσοι τα κάνατε δεν θα τα κάνατε ποτέ.Μπειτε λοιπόν στο doctors for COVID ethics όπου μέσα μιλάει και ο πολυβραβευμένος από Γερμανία, Ελβετία, Αμερική αλλά και από άλλες χώρες ειδικός στα μικρόβια και βακτήρια (μάλιστα έχει ανακαλύψει και κάποια)Sucharit Bachdi θα δείτε τι βάλατε μέσα σας όσοι το κάνατε.Αλλα δεν πειράζει μωρέ αφού σας το λέγε η Παγώνη και ο Βασιλακόπουλος μάλλον είναι οκ,δεν θα πάθετε τίποτα μην φοβάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάμπα χάνεις τα λόγια σου.
      Είναι αδύνατον οι περισσότεροι από αυτούς που το έκαναν να το παραδεχτούν, γιατί τότε εκτός του ότι είναι σαν να παραδέχονται ότι πιάστηκαν κορόιδα, θα πάρουν φόρα και χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο το λιγότερο.
      Ας πρόσεχαν

      Διαγραφή
    2. Αυτό έλεγε και ο Τράγκας και τώρα άλλοι χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο ψεκα ρωσοφιλε

      Διαγραφή
  7. Όποιος έψαχνε και ερευνούσε θα έβλεπε ξεκάθαρα ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια μόνο κακό προκάλεσαν στον οργανισμό και καμία σχέση δεν έχουν με τα εμβόλια που προλαμβάνουν και κάνουν καλό με ελάχιστες παρενέργειες.
    Αν παρακολουθούσατε λοιπόν τις 3ωρες και βάλε τηλεδιασκέψεις από γιατρούς όλου του κόσμου και διαφόρων ειδικοτήτων (σχετικών)με το τι προκαλούν τα συγκεκριμένα εμβόλια όσοι τα κάνατε δεν θα τα κάνατε ποτέ.Μπειτε λοιπόν στο doctors for COVID ethics όπου μέσα μιλάει και ο πολυβραβευμένος από Γερμανία, Ελβετία, Αμερική αλλά και από άλλες χώρες ειδικός στα μικρόβια και βακτήρια (μάλιστα έχει ανακαλύψει και κάποια)Sucharit Bachdi θα δείτε τι βάλατε μέσα σας όσοι το κάνατε.Αλλα δεν πειράζει μωρέ αφού σας το λέγε η Παγώνη και ο Βασιλακόπουλος μάλλον είναι οκ,δεν θα πάθετε τίποτα μην φοβάστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως σας αρέσει μερικούς η προπαγάνδα ρε…και ξέρεις τι πιστεύω ότι οποίος δν χασει κάποιον δικό του δεν το καταλαβαίνει

      Διαγραφή
    2. Τον ντοκτορά Τράγκα άκουγα εγώ

      Διαγραφή
    3. 249πμ, χάσαμε από εμβόλια, τα οποία δεν προσέφεραν τείχος ανοσίας-προστασίας ούτε από νόσηση σοβαρή ούτε από θάνατο συν του ότι δεν θα πέθαιναν τόσοι από τον ιό αν υπήρχε καλύτερη νοσηλεία.

      Διαγραφή
  8. Έτσι ακριβώς αλλά άκουγαν μόνο την ντοκτορ παγωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφήστε τους αποβιώσαντες ήσυχους και ξυπνήστε όσο είναι καιρός.
    Είναι γνωστό ότι τα μονοκλωνικά σώζανε ζωές, αλλά τα εμβόλια είχαν μεγαλύτερη κονόμα γι αυτό τα έφεραν με το σταγονόμετρο και χορηγήθηκαν σε αυτούς που χορηγήθηκαν.
    Είναι γνωστό τι συνέβη με τον συγκεκριμένο που στην ουσία του αρνήθηκαν τη χορήγησή τους γιατί κρίνανε 'οτι ........δεν ήταν κατάλληλος κατά τους ειδικούς του Κούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.