Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάρισα: Οι αγρότες βγαίνουν με τρακτέρ στους δρόμους



Συλλαλητήρια με τρακτέρ οργανώνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, σε Αγιά , Όσσα Συκουρίου και Ελασσόνα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.
Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται τα εξής:
Να ενταχθούν τα κεράσια στην κάλυψη χαμένου εισοδήματος όπως είχε δεσμευτεί το Κυβερνητικό Κλιμάκιο υπό τους κ. Γεραπετρίτη και κ. Γεωργαντά πριν δύο μήνες. Στα προϊόντα που στάλθηκαν για έγκριση στην Ε.Ε., δεν υπάρχει το κεράσι παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού και υποσχέσεις βουλευτών της ΝΔ σε διάφορες περιοχές.
Να δοθούν άμεσα τα 50€/στρέμμα για τα πράσινα μήλα της Αγιάς τα οποία χτυπήθηκαν από την καρπόκαψα με συνέπεια μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος και είχε δεσμευτεί για αυτά προσωπικά ο υπουργός Γεωργαντάς, αλλά δεν υπάρχουν στο δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ. Να δοθεί επιπλέον ενίσχυση στα Κάστανα της Αγιάς τα οποία υπέστησαν ζημιά στην παραγωγή εξαιτίας της φαιάς σήψης.
Να δοθεί σε όλες τις περιοχές που καλλιεργούν αμύγδαλα, η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, όπως δίκαια θα δοθεί μόνο σε τρία χωριά της Μαγνησίας. Έτσι πρέπει να δοθεί και στον Νομό Λάρισας και σε όλες τις περιοχές με Αμύγδαλα.
Το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα μήλα και τους καρπούς με κέλυφος για μας δεν έχει τελειώσει. Χάνονται από τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες των μηλοπαραγωγικών περιοχών πάνω από 200€/στρέμμα ως το 2027 επειδή η Κυβέρνηση άδικα και αυθαίρετα έκοψε τη συνδεδεμένη ενίσχυση που είχε υποσχεθεί ένα χρόνο πριν ότι θα ίσχυε για τα μήλα. Άμεσα μέτρα μείωσης του υπέρογκου κόστους παραγωγής κ.α.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Οι αγροτες του Νομου μας ας κοιμηθουν λιγο ακομα. Νωρις ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζι τους αγροτες και οι βουλευτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέτοιους άχρηστους βουλευτες ειχαμε χρωνια να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δωστε πελλα κερασια ρε Λαρισα εχουν πολυ ψρημα ολοι τζαμπα κλαινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:15 και 12:14 και 1:44 το ίδιο άτομο γιατί το κάνεις για να φανείτε πολλοί; Εσύ εγώ και κάνα 50αρια άτομα το διαβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. De minimis τελοςςςςςςς όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.