Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιατρικός Σύλλογος Πέλλας: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ''σοβαρής υπολειτουργίας των δύο νοσοκομείων του Νομού''


Μέτρα για την αντιμετώπιση της "σοβαρής υπολειτουργίας των δύο νοσοκομείων του Νομού Πέλλας", όπως την χαρακτηρίζει, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πέλλας. Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει - προτείνει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας συγκλήθηκε εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει και να προτείνει μέτρα αντιμετώπισης της σοβαρότατης υπολειτουργίας των δύο Νοσοκομείων του Νομού.
Αναπόφευκτη συνέπεια αυτής της κατάστασης θα είναι η συγχώνευση κάποιων κλινικών των δύο Νοσοκομείων που σημαίνει ότι , θα παύσει η λειτουργία κάποιων Κλινικών στο ένα Νοσοκομείο ενώ θα λειτουργεί η αντίστοιχη Κλινική στο άλλο Νοσοκομείο.
Αυτό συνεπάγεται φυσικά την μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών.
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου προβλήματος είναι η πρόσληψη Ιατρικού προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών και των δύο Νοσοκομείων.
Πρέπει να θεσπιστούν κίνητρα προσέλκυσης για την πρόσληψη νέων Ιατρών γιατί παρατηρείται ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανένα Ιατρό για να εργασθεί στα δύο Νοσοκομεία.
Στα Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία οι Ιατροί αμείβονται με πολλαπλάσιους μισθούς, προσελκύοντας με τον τρόπο αυτό τους Έλληνες Ιατρούς, οι οποίοι αποτρέπονται από το να εργαστούν στα Ελληνικά Νοσοκομεία.
Προτείνουμε τον διπλασιασμό της αμοιβής τους ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί οι μισθοί και να προσέλθουν οι Ιατροί για εργασία στα Νοσοκομεία μας, είτε από το Εξωτερικό είτε από τον ιδιωτικό τομέα του Εσωτερικού.
Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί, εάν ένα μέρος από τις δαπάνες για τα νοσήλια και τα αναλώσιμα που χορηγεί το κράτος στις Ιδιωτικές Κλινικές , τα διέθετε για αυτόν τον σκοπό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ Θ. ΜΟΥΜΤΖΙΔΕΛΛΗΣ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο''


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αντί να διορίζουν γιατρούς, δίνοντας και κίνητρα βέβαια, πέρνουν ιατρούς με μπλοκάκι!! Απαράδεκτο ! Λες και είναι σταθμάρχης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα 2 νοσοκομεία της Πέλλας οι περισσότερες κλινικές είναι υποστελεχωμένες. Ειδικά για την Εδεσσα ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ δεν έχει διοριστεί τα τελευταία 4 χρόνια. Με την πανδημία ήταν μοναδική ευκαιρία να επανδρωθούν όχι μόνο τα 2 νοσοκομεία της ΠΕΛΛΑΣ αλλά κ όλο το σύστημα υγείας! Είναι η συγκεκριμένη πολιτική αυτής της κυβέρνησης, για απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την εξαθλίωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.