Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή - παρέμβαση Γ. Καρασμάνη στον Θ. Σκυλακάκη για τις εξαιρέσεις από τις ενισχύσεις de minimis σε ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα



Επιστολή - παρέμβαση Γ. Καρασμάνη στον αν. υπουργό Θ. Σκυλακάκη για τις  εξαιρέσεις από τις ενισχύσεις de minimis σε ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα. Η επιστολή έχει ως εξής:
 
ΠΡΟΣ
ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κο ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Κοιν: Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αγαπητέ Υπουργέ,

Την προηγούμενη εβδομάδα, στους παραγωγούς επιτραπέζιων και μεταποιημένων ροδάκινων, βερίκοκων και νεκταρινιών καταβλήθηκαν κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (deminimis). Η πληρωμή τους εντάσσεται στα πλαίσια της απόφασης της Κυβέρνησής μας να στηρίξει αυτούς τους καλλιεργητές μας τόσο λόγω της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν κατά το έτος 2022, όσο και λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που συνέβαλλαν στην ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση συγκεκριμένων ποικιλιών των βιομηχανικών και των επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων εσοδείας 2022.

Μετά την πληρωμή όμως διαπιστώθηκαν ορισμένα προβλήματα εξ αιτίας των οποίων κάποιοι εκ των παραγωγών είτε αποκλείστηκαν αδίκως, είτε πληρώθηκαν με μειωμένες ενισχύσεις.

Ειδικότερα:

1. Δεν πληρώνονται ΑΦΜ θανόντων. Όμως από τα παράπονα και τις αντιδράσεις που δεχόμαστε διαπιστώνουμε ότι τα αγροτεμάχια των εκλιπόντων δεν έμειναν χωρίς φροντίδα, αντιθέτως, οι κληρονόμοι τους προχώρησαν σε όλες τις αναγκαίες εργασίες. Πρόκειται για αδικία που πρέπει να αρθεί με το να συμπεριληφθεί στις σχετικές ΚΥΑ πρόβλεψη για την πληρωμή τους.

2. Οι σχετικές ΚΥΑ προβλέπουν ότι προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν επικαιροποιημένο το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του 2022, μέχρι 17-01-2023. Επειδή πολλοί

παραγωγοί δεν πρόλαβαν να το επικαιροποιήσουν θα πρέπει να τους δοθεί η ανοχή μιας παράτασης μέχρι 10 Μαΐου ώστε να το επικαιροποιήσουν και στη συνέχεια να πληρωθούν και αυτοί.

3. Δυστυχώς δεν προβλέφθηκε στις σχετικές ΚΥΑ των ροδακίνων, βερικόκων και νεκταρινιών το ακατάσχετο αυτών των ενισχύσεων de minimis, με αποτέλεσμα να συμψηφίζονται τα ποσά με οφειλές των παραγωγών προς τρίτους ή προς το δημόσιο. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να θεσπιστεί και για αυτές τις ενισχύσεις, ώστε να είναι αφορολόγητες, ακατάσχετες και ανεκχώρητες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, όπως αυτό έχει ήδη γίνει τόσο σε κορονοενισχύσεις, όσο και σε κρατικές ενισχύσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Εκτιμώ ότι πρέπει να δούμε με κατανόηση αυτά τα προβλήματα και να δοθούν άμεσα λύσεις, δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση αυτών των ανθρώπων είναι εξαιρετικά δυσχερής και, μάλιστα, για τους περισσότερους εξ αυτών υφίσταται και θέμα επιβίωσης των οικογένειών τους.

Φιλικά
Γιώργος Καρασμάνης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Κυριε καρασμανη δεν ειπατε πολυ καλα ουτε κουβεντα για αλλες καλλιεργιες που δεν πηραν deminimis. Με τα κερασια τα αμυγδαλα τι θα γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτυπήστε το χέρι σάς στο τραπέζι ρε μία φορά να γίνουν όλα ταναπου , μία φορά.Σας παρακαλώ και φιλικά ο τάδε και ο δείνα και ματς-μουτς , άλλα λόγια ν'αγαπιομαστε.Δεν υπάρχετε κάτω στην νέα Ρώμη,ούτε καν σας γνωρίζουν και μας το παίζετε εδώ νταηδες.Σταμενιτης:δεν θα δώσουμε και 600ευρω αλλά ούτε και 100ευρω,πάρτε τώρα λακαμαδες 65& 80 και άιντε παρακάτω και άνω του30% τα μισά και έρχεται τώρα ο μπάρμπα Γιώργος με κορκοδειλια δάκρυα να μας πείσει ότι νοιάζεται για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χτυπήστε το χέρι σάς στο τραπέζι ρε μία φορά να γίνουν όλα ταναπου , μία φορά.
      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ NA ΕΧΕΙΣ ΜΠ@Λ@ΚΙ@.
      ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΛΑΩ, ΜΕ ΤΙΜΗ, ΦΙΛΙΚΑΑ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ

      Διαγραφή
  3. Κύριε Καρασμανη για τους αποκλεισμούς ποικιλιών τίποτα; Τα σταρν είναι ποικιλία συμπυρινων που γίνονται μαζί με τα Έβερτ και είναι έξω από την αποζημίωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ μιλάς εκ του ασφαλούς άσε η άλλη δύο δεν βλέπονται τουλάχιστον πίεσε για τα 72 σε όλους τους αγροτες να σβήσει αυτήν την αδικία μπας και σώσετε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιώτης Πασχαλιδης20 Απριλίου 2023 στις 9:16 π.μ.

    Παλληκαράκια ευτυχώς που υπάρχει μπαχτσές της Καρατζοβα που μπορείτε να δείτε και να διασταυρώσετε, αλλά πάρτε και μερικές αποδείξεις. Στον πρώην υπουργό δεν θα βρείτε ψεγάδι.
    https://www.facebook.com/100014242981071/posts/1550957308722354/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02vDCHBJKsUBWe5Ze6upBCdWxNpBPv6ZQpYZRD6Caqmi8QyNPwqdUAEPKcEYtCSvg1l&id=100037247332949&sfnsn=mo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ τι είσαι εδώ μέσα, μαϊντανός? Άντε τράβα παρακάτω.Και μια που λες για ψεγάδι, μήπως θυμάσαι το 2015 τον Αύγουστο (μετά τις γνωστές λαλακιες του ΣΥΡΙΖΑ) ποιοί ψήφισαν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο?ποιος αρχηγός κόμματος έλεγε στον Αλ6 φέρε ότι σου δώσουν να το ψηφίσουμε? μήπως μέσα στους 229 (τόσοι ήταν) είναι και ο πρώην υπουργός σου?

      Διαγραφή
  6. Μην χτυπάς δυνατά το τραπέζι γιατί θα τους τρομάξεις και μπορεί να παραιτηθούν Περιμένουμε τα δυνατά χτυπήματα των υπολοίπων πολιτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναγιώτης Πασχαλιδης.21 Απριλίου 2023 στις 11:05 π.μ.

    Ρε πατάτα 7:07 το τρίτο μνημόνιο έχει την υπογραφή συριζα ανελ .Η ΝΔ ψήφισε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δεν ψήφισε κανένα μέτρο σε βάρος του λαού .ΚΑΝΈΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.